Vad är olika typer av müsli?

müsli är ett av de ord som är både ett substantiv och ett adjektiv. Som substantiv, kan det innebära krispigt havre, russin och datum klustret kalla frukostflingor, eller en person som är en hippie i hjärtat. Som ett adjektiv, är beskrivande för hippie eller andra, mer "naturlig" livsstil. Den här artikeln handlar huvudsakligen om granola som spannmål, men även i sin tidigaste form, det var något av " hippie "om det. Ordet granola kommer från ordet granula , som var namnet på en typ av kall spannmål gjorda av Grahamsmjöl och delas i små bitar eller granulat. Det uppfanns i mitten av 19th century av Dr James C. Jackson.

Dr John Harvey Kellogg, chef för Western Health Reform Institute i Battle Creek, Michigan, uppfann en liknande spannmålsprodukter för de patienter efter hans vegetariska /fullkornsris regim, och han kallade det granula , liksom. Däremot stämde Dr Jackson Kellogg för intrång i upphovsrätten, och Kellogg ändrade namnet till granola . Voila! Den Kellogg's och efter frukost företag spannmål har sysslat mest med hög sockrade spannmål som tilltalar barn av 1960-talet, och när hippierörelsen blev populär, hade någon den ljusa idén att återuppväcka granola koncept. Med vissa inslag från "Gorp," används ofta av vandrare och klättrare berg, både spannmåls-företagen fram en produkt som var mycket lägre i total socker. I själva verket är de ofta skydde raffinerat vitt socker, utan i stället honung eller brunt socker för sötning.

hippies gick vilt till granola och annan spannmål började göra pengar för Post och Kellogg's. Den nyare betoning på fullkorn i kosten har hållit granola spannmål populär. Granola barer är också populärt, och muffins och bröd som görs med granola spannmål är god, liksom.

müsli kommer i så många varianter som det finns människor som gör det. Den kan innehålla nästan alla frukter, nötter eller spannmål ingrediens. Vissa formuleringar röra sig mer mot frukt sidan, medan andra är nuttier. Flesta granola formler har russin, men inte alla. Vissa müsli är sötare, och några har kanel för att krydda upp dem. kan müsli även göras hemma, och ingredienserna är till stor del en fråga om personlig preferens. Müsli spannmål, en annan typ av müsli, finns också tillgänglig. Det uppfanns också i slutet 19th century, utan av en schweizisk läkare. Ett recept på granola efterlyser tre koppar havregryn, en kopp mandlar, en kopp cashewnötter, 3 /4 kopp strimlad kokosnöt, 1 /4 kopp varje lönnsirap och mörk farinsocker, 1 /4 kopp vegetabiliska olja, en kopp russin och 3 /4 tsk salt. Den våta och torra ingredienser, utom russinen, blandas separat och sedan kombineras och fördelas över två stora ark kokkärl. De kokas till 250 grader Celsius i en timme och 15 minuter, och rörs var 15 minuter för att säkerställa även missfärgas. När den är klar, är blandningen förvandlas till en stor skål och russin blandas i. kan detta enkla recept lätt finjusteras för att passa den personliga preferenser kocken. Pekannötter och valnötter kan ersättas med cashewnötter och mandlar och kanel eller vanilj smaktillsats kan läggas. Ett grundrecept som denna lämpar sig väl för experiment.

Så började granola ut som ett experiment, men slutade som en älskad del av den amerikanska dieten. Huruvida hemgjord eller inte, direkt ur lådan eller med mjölk, granola tilltalar nästan alla som älskar spannmål.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.