Vad är några mjölkersättningar?

mjölkersättningar ofta härrör från antingen ris eller soja. Produkter som Rice Dream? och Silk? är lätt tillgängliga i direkt anslutning till den vanliga mejeri utbudet av mjölk. Dessa produkter finns i generiska märken också, som många tycker är jämförbar med namn varumärken.

Vissa produkter använder en mjölkersättning ersätta mjölkkor ingredienser som grädde. Man kan hitta glassar som både Rice Dream? och Silk? bredvid traditionell mjölk eller grädde frysta sötsaker. Både ris och soymilk är jämförbara med mjölk i protein, men lägre i mättade fetter. Rice mjölken har en lägre proteinhalt räkna än både mejeriprodukter och soymilk. Vissa människor har svårt att smälta soja och kanske föredrar en mjölkersättning gjort av ris. Man kan också göra egna mjölkersättning från soja eller ris. Man kan göra ris mjölk genom kokning en del ris till fyra delar vatten. Vissa vill lägga till en skvätt vanilj för extra smaktillsats. Efter riset är genomkokt, måste den blandas med vätska och sedan ansträngda flera gånger genom cheesecloth. Många tycker färsk ris mjölk ett fantastiskt tillskott till deras dagliga kosten.

Soymilk är ofta att föredra mjölkersättning på grund av dess höga proteinhalt. Soymilk tar mycket längre tid än ris mjölk att göra hemma eftersom man måste blöt soybeans natten innan tillagning dem. Den vanliga andelen i matlagning är en del torkade sojabönor till fem delar vatten. Detta också kokas, blandas och ansträngda. En del människor föredrar smak till ris eller soymilk. Mandelmjölk är svårare att hitta i dagligvaruhandeln än de två senare. Men många tycker att det mer lättsmält, och njuta av dess höga proteinhalt. Mandelmjölk var en traditionell mat av arabiska morerna, som hyllade sin sötma och dess förmåga att hålla bra under dåliga lagringsförhållanden. Kockar njuta med mandelmjölk som mjölkersättning i rätter som risgrynsgröt eller Pumpkin Pie.

Recept för mandelmjölk kräver vanligen mandlar skall kokas med vatten och sedan fältet i blandaren. Resultatet är en något chunky texturerat produkt, som måste belastas för att skapa en finare konsistens. Homemade mandelmjölk vanligtvis håller i kylskåp i en vecka, och är en stor mjölkersättning val för vegetarianer. Det är också den mest populära mjölkersättning i Raw Food-rörelsen, nu ökar i popularitet.

Andra mjölkersättningar är kokosmjölk, havre mjölk eller mjölk från andra sädesslag som korn. Med undantag av kokosmjölk, de flesta andra mjölkersättningar är mindre vanligt förekommande i butikerna, även om man kan ha tur att hitta några på naturlig mataffärerna. Recept för att göra dessa mjölkersättningar lätt kan hittas på nätet.

näringsexperter rekommenderar undvika mjölkersättningar i form av konstgjorda creamers. Dessa creamers är ofta gjorda av mättade fetter, som tenderar att vara mer gödning än ens hälften och hälften eller grädde. Några låg fetthalt versioner nu produceras, men näringsexperter fortfarande föreslår att du väljer en hälsosammare mjölkersättning eller mejeriprodukter sig över produkter tillverkade av olja.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.