Vad är några High Protein Foods?

Protein är en viktig byggsten i den mänskliga kroppen. Hår, hud, muskler, bindväv, metabolism, och många kemiska processer i kroppen påverkas av eller består av protein. Protein i sig består av aminosyror. Det finns 20 nödvändiga aminosyror för protein, och kroppen producerar endast elva. Detta innebär att vi måste få de återstående nio från proteinrika livsmedel. Vi måste konsumera dem dagligen, eftersom kroppen inte lagra dem för senare användning. Att äta proteinrika livsmedel är det bästa sättet att få alla protein, och som standard aminosyror, som du behöver. USA rekommenderat dagligt intag (USRDA) rekommenderar ätande 0,37 gram (cirka 0,013 uns) av protein för varje pund, eller ,8 gram (0,028 gram) för varje kilogram kroppsvikt. A 150-pound person (cirka 68 kg), till exempel, skulle teoretiskt behöver äta ca 55 gram (1,94 gram) protein per dag.

Ett enklare sätt att komma ihåg denna regel är att mellan tio och 15 procent av de kalorier du äter bör komma från protein, förutsatt att du har en hälsosam kost för kroppen storlek och typ. Människor som lider av njur-eller leversjukdom bör rådgöra med sin läkare eller sköterska för att avgöra hur mycket protein de bör äta dagligen.

intag av protein av hög livsmedel med en låg mängd mättat fett är det mest hälsosamma sättet att uppfylla dina rekommenderade dagliga belopp. Var noga med att läsa etiketter när du köper proteinrika livsmedel. I allmänhet är det bästa proteinrika livsmedel är kött, mejeriprodukter, inklusive mjölk, ost och yoghurt och ägg. Dessa är de mest kompletta livsmedel för essentiella aminosyror. Fisk är ett annat exempel på ett livsmedel med hög proteinhalt.

vegetarianer eller veganer också kan nå den rekommenderade mängden protein med lite mer arbete. Eftersom proteiner som finns i växter inte alltid ger en full uppsättning av aminosyror som finns i animaliska produkter är det nödvändigt att kombinera proteinrika livsmedel. Vissa livsmedel som innehåller mycket protein innehåller spenat, soja och quinoa. Nötter, bönor, baljväxter och frön har också en hög proteinhalt. Tofu och Seitan finns andra alternativ. Fullkorn och brunt ris har en liten mängd protein, men när de kombineras med bönor och grönsaker kommer hela måltiden erbjuder fördelarna med ett fullständigt sortiment av proteinrika livsmedel.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.