Vad är historia pepparkakor?

första pepparkakor tros ha gjorts av katolska munkar i Europa för speciella helgdagar och festivaler. England, Frankrike, och särskilt Tyskland var kända för att äta och fira med pepparkakor behandlar. Ginger kallades "zingebar" på latin, "gingerbras" i fornfranska och "Pepparkakshuset" i medeltidens England. "Lebkuchen" är det tyska ordet för pepparkakor. till den femtonde århundradet, som "Pepparkakshuset" bara konserverade ingefära själv. Ginger befanns ha konserverande egenskaper och i femtonde århundradet började att användas i bakverk och kakor. Crusaders återvänder till Europa från Mellanöstern förs tillbaka kryddor som ingefära och katolska munkar bildade ingefära i kakor och tryckte den i formar. Pepparkaka blev också en populär behandling vid europeiska mässor och lades till köttet för att bevara den och kan täcka upp för stark lukt av åldrande kött.

Pepparkakor inte var bakade i hemmen i femtonde århundradet, utan gjordes av regeringen erkända skrån. Nürnberg, Tyskland var platsen för den mest kända guild. Den tyska skrå var känd för konstfullt uppgift om Lebkuchen med guld färg eller med isbildning. The Guild kallades Lebkuchner och bildades 1643 som ett medel för kvalitetskontroll orsaker samt ett sätt att begränsa konkurrensen för att göra Lebkuchen pepparkakor.

Kvaliteten på Nürnberg klanens Lebkuchen pepparkaka var så hög att den användes även som valuta för att betala lokala skatter. Den Lebkuchen ansågs också en gåva värd statschefer och kungligheter. Lebkuchen pepparkaka är fortfarande säljs i Nürnberg i dag.

Pepparkakor skurna till, särskilt hjärtan, och bundna med band blev en populär behandla säljs på mässor i hela Europa. Mänskliga och djurfigurer var också populära. Bröderna Grimms saga, Hans och Greta , inspirerade av tyska "hexenhaeusle" eller häxans hus. "Lebkuchenhaeusle," den pepparkakshus, gjordes med stora plattor av Lebkuchen och dekorerade med godis. är den första pepparkaka i USA tros ha väckts av schweiziska katolska munkar som grundade St Meinrad Archabbey i Indiana 1854. Munkar gav pepparkaka till de sjuka och bakas det för semester festligheter. Baka pepparkakor kakor och hus pepparkaks att fira julhelgen blev en tradition i USA som fortfarande är populära i dag.

American bagare ofta söta pepparkakor med melass, medan British bagare får använda sirap och farinsocker. Tyskarna söta vanligtvis Lebkuchen pepparkaka med honung. Honung är det traditionella sötningsmedlet som används i den ursprungliga Lebkuchen från gille i Nürnberg som området hade många skogar med bikupor. Bortsett från ingefära, kanel är den näst vanligaste kryddor som används i pepparkakor. Kryddnejlika, muskot, kardemumma, och ibland anis är andra kryddor vanligt förekommande i många pepparkakor recept.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.