Vad är frystorkad glass?

Frystorkat glass, populärt marknadsförs som "Astronaut Ice Cream" är en typ av mellanmål först utvecklades av National Aeronautics and Space Administration (NASA) för astronauterna att äta i rymden. Frystorkad glass är helt uttorkad, så det är nästan lätt som luft och torkar, kan inte smälta, och inte kräver kylning eller förberedelse. Det är lätt att äta för hand och kommer inte göra en enda röra. Frystorkad glass användes först av astronauterna på Apollo uppdrag av 1960-talet och 70-talet, och det är fortfarande används på rymdfärder idag. Det finns även många gåva Science Museum butiker och liknande affärer nyhet.

Frystorkat glass är vanligen napolitanska, med en rand var av choklad, vanilj och smakerna jordgubbe. Den är gjord av riktig glass, så det smakar glass och innehåller alla de ursprungliga näringsämnen, men har en torr, knapriga konsistens. Frystorkad smörgåsar glass kan också hittas, tillsammans med andra tilltugg som pizza och persikor. Frystorkad glass och andra "astronaut" mat är idealisk för vandringsturer eller andra tillfällen där man vill få mat men lätt packning.

Frystorkat glass sker genom en process som kallas frystorkning . Glassen fryses till -40 ° Fahrenheit (-40 ° Celsius) och placeras i en vakuumkammare. Luft tas bort från vakuumkammare, och då kammaren är uppvärmd, vilket gör att isen att förånga, torkning av glass. Genom denna process är den förmedlande vätskeform (vatten) mellan fast (is) och gas (ånga) som skulle finnas under naturliga förhållanden kringgås. Denna ändring av tillstånd från en solid direkt till en gas som kallas sublimering i fysik.

Frystorkat glass är både ett praktiskt mellanmål för utomhusbruk resor och ett roligt behandling för barn eller alla som är intresserade av vetenskap. Om du inte hittar något i en butik nära dig, det finns många frystorkad behandlar tillgängliga via online-handlare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.