Vad är enkla kolhydrater?

Enkla kolhydrater typer av socker som finns i vissa livsmedel. Bestämt är en enkel kolhydrat ett sötningsmedel som är klassat som monosackarider eller en disackarid. Några vanliga exempel på enkla kolhydrater glukos, sackaros och laktos. Det finns ett antal livsmedel som innehåller enkla kolhydrater. Färsk frukt är en av de bästa källorna för kolhydrater som hör till denna kategori. Bär, grapefrukt, äpplen och päron ge alla en sammanfattning hiss utan att lägga en massa kalorier för att kroppen. Av denna anledning är naturliga källor av enkla kolhydrater ofta rekommenderas för personer som försöker gå ned i vikt. Det finns emellertid en annan gruppering av enkla kolhydrater som inte anses hjälp med uppgift att förlora vikt. Dessa inkluderar förädlade livsmedel. Bland dessa finns sådana livsmedel som kola, kakor, och alla typer av godis. Innehållet av kolhydrater i förädlade livsmedel är det som brukar ge enkla kolhydrater sitt rykte som dåliga kolhydrater, eftersom carb innehållet i dessa typer av livsmedel innehåller också en hel del kalorier.

Tillsammans med människor som försöker gå ner i vikt, alla som försöker hantera blodsockernivåerna ska förstå vilken typ av enkla kolhydrater. Det är sant att människor som befinner sig i ett pre-diabetes staten eller har utvecklat en fullt utvecklad vid diabetes måste följa CARB intag är det viktigt att göra intelligenta val när det gäller olika typer av kolhydrater som förbrukas. Av denna anledning många diabetiker som kontrollerar deras tillstånd med hjälp av diet kommer att tillåta sig att njuta av en begränsad mängd enkla kolhydrater från en naturlig källa, men kommer att undvika intag av kolhydrater från bearbetade livsmedel som kakor och godis.

I allmänhet enkla kolhydrater från naturliga källor är lättare för kroppen än carb intag av förädlade livsmedel. Även människor som inte försöker gå ned i vikt eller behöver för att hantera blodsockernivåerna med diet kommer att tycka att få enkla kolhydrater från frukt kommer att bidra till att ge kroppen energi utan att leda till en snabb minskning av energi som ofta sker kort tid efter tidskrävande enkla kolhydrater från förädlade livsmedel.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.