Vad är en Shaggy Mane Svamp?

raggig manen, också känd som en advokats peruk, är en typ av ätlig svamp som finns i många delar av världen. Svampen har en mycket distinkt utseende tillsammans med en rad tydliga identifiera funktioner som gör det populärt med svamp jägare. The Shaggy mane kan användas i en mängd färdiglagad mat, inklusive soppor och grytor, eftersom svampen är mycket robust. Vissa personer har rapporterat en biverkning vid intag Shaggy manar med alkohol, så försiktig.

Vetenskapligt, den lurviga manen kallas Fjällig bläcksvamp . Det är bland en familj av Inky Rensad svamp som har en mörk Spore utskrift när unga och förnedra i bläck när de blir äldre. Äldre lurvig Manes kan lätt identifieras av utseendet på gälar, som kryper ihop och verkar vara blödningar i bläck. Tyvärr är en lurvig manen inte mycket gott i detta skede. Svampen är mest smakrika när konsumeras i knappen skede, innan gälarna har börjat krypa upp. I knappen skedet kan lurviga röd räckhåll för höjd på nästan tre inches (sex centimeter). Svampen liknar en peruk på ett stativ på grund av fjällande tillväxt på utsidan av svampen som ger den en hårig utseende. Eftersom svampen blir äldre, kommer gälarna curl sakta längre bort från stammen och blir svart, vilket gör identifiering av svampen lätt. Av denna anledning, människor som söker Shaggy manar att äta ofta hålla ett vaksamt öga på ett plåster på äldre svampar, letar efter yngre ätliga knapparna för att skörda. The Shaggy Röd föredrar störda jord och flis. Svamparna ofta poppa upp ur gräsmattor eller verkar längs väg sidor. Förutom att synas över hela Nordamerika, lurviga manen kan hittas i många delar av Europa. Svampen tenderar att föröka sig efter ett hårt regn, och ofta växer i stora kolonier.

The Shaggy manen har en konsistens som många kockar säger påminner dem om fisk. Av denna anledning är det svamp ibland används på vegetariska middagar att närma känna av fisk, och kan ångad eller stekta efter att marinerade i en mängd olika såser. På grund av den höga fukthalten, inte biljettpris svampen inte bra i saute pan, även om det inte bra i soppor, grytor och såser. Den variant av lurviga manen är känslig och woodslike, vilket gör det mycket populärt med några gäster.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.