Vad är en Ornamental Pepper?

En prydnads peppar peppar en växt som odlas för dess estetiska värde. Många paprikor är ganska kompakt och attraktivt, vilket gör dem lämpliga för dekorativa ändamål. Förutom att vara funktionella prydnadsväxter, kan dessa paprika också användas i mat och matlagning, samt deras frukter har olika grad av hotness. Många trädgård leverans butiker säljer prydnadsväxter paprika, speciellt under vintern semester när de kan kallas "Christmas paprika. " De kan också komma från utsäde.

Liksom andra växter i släktet Capsicum, prydnads paprika gärna hållas varm, och de är mycket frost-anbud. De tar väl att odlas inomhus, så länge de förvaras i ett plåster i solen och jorden hålls fuktig, men inte vattenfylld. Att forma peppar, kan trädgårdsmästare nypa ny tillväxt, uppmuntra peppar att förgrena sig och bli buskiga. För folk som gillar blommorna på prydnads peppar, kan de frukter tas bort så snart de uppstår eller strax därefter, för att uppmuntra anläggningen att hålla blomningen. Dessa paprikor varierar mycket i färg och växtsätt . Vissa producerar frukter som är så mörkt lila att de är nästan svart, medan andra producerar mångfärgade orange, röd och gul frukt. Bladverket kan vara djupt grönt till lila, och när anläggningen är väl formad som det växer, kan det bli mycket yvig. För människor i varma klimat kan prydnadsväxter paprika planteras utomhus för att tjäna som faller lövverk, lägga till lite färg till trädgården som slingrar sig ner. Växa prydnadsväxt peppar utomhus, bör temperaturen aldrig understiga 55 grader Fahrenheit (13 grader Celsius).

Många prydnadsväxter paprikor är extremt varmt. Eftersom de säljs som prydnadsväxter i stället för mat växter, kan det ibland vara svårt att räkna ut vilken typ av peppar du har, och det enda sättet att veta är att prova peppar. Du kan sluta med en extremt peppar, eller en med en mycket mild, neutral smak. Peppar kan användas färsk i en mängd olika rätter, eller så kan torkas och sparas i hela eller malda form. Kom ihåg att huvuddelen av värmen i utsäde och vita membran inuti peppar.

Om du tänker använda en dekorativ peppar att inreda och att laga mat med, Du kanske vill köpa en från en trädgård butik som specialiserat sig på mat paprika och andra grönsaker. Personalen kan berätta vilken typ av peppar du har, och du kan vara säker på att farliga bekämpningsmedel eller fungicider inte har tillämpats på peppar. Du kan också bli en dekorativ peppar från frö, kringgå denna risk. Om du är osäker på varifrån en peppar, kanske du vill undvika att äta frukt, med fröna att gro en ny paprikaväxten istället.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.