Vad är en Cotton Candy Machine?

En sockervadd maskin använder socker, en värmeplatta, centrifugalkraft och små hål för att skapa en populär behandling på karnevaler och mässor. Huvudmannen för en sockervadd maskin häller rent socker och livsmedel färg (ofta rosa) till en centraliserad värmeplatta. Eftersom sockret smälter, centrifugalkraften från denna snurrande plattan styrkor trådar av socker genom en maska skärm. Den heta socker trådar svalka i den friska luften och slungade mot den runda ytterväggen av maskinen. Operatören twirls sedan en strut i ytterkanten, orsakar enskilda socker trådar att hålla fast vid konen och till varandra. Resultatet är en stor hög med spunnet socker som ursprungligen kallades "Fairy Floss", men mer känd som sockervadd i USA. Den grundläggande idén bakom sockervadd är en månghundraårig matlagning metod som kallas " spunnet socker ". Som socker smält i en liten behållare, skulle professionella kockar samla några av de heta sirap på en gaffel och slänga den i en större behållare. När den uppvärmda socker svalnat, skulle lätta trådar form och kockar paketerade ihop dem till en dessert.

uppfanns Den första kommersiella sockervadd maskin 1897 av två godis beslutsfattare från Tennessee som heter William Morrison och John C. Wharton. Deras uppfinning används ett elektriskt värmeelement för att smälta kristalliserat socker och en motor för att tvinga trådar genom en maska. Istället för att använda papper kottar, serverades de första partier av Fairy Floss i trälådor. Behandla sig var mycket dyrt, säljer för en orimlig 25 cent USA en låda. Tillträde till 1904 års världsutställning själv var bara 50 cent USA. Trots de höga kostnaderna, den nya behandla visade sig vara mycket populärt. Den svåraste delen av verksamheten var dock behålla några mycket elak maskiner.

Förbättringar av grundläggande sockervadd maskin kom 1949. Guldmedalj bolaget utvecklat ett betydligt mer pålitligt system för uppvärmning och distribution av socker. Nästan varje sockervadd maskin som används idag vid mässor, karnevaler och evenemang välgörenhet tillverkas av guldmedalj Produkter från Cincinnati, Ohio. Vissa hyra butiker kan leverera en maskin sockervadd och särskilda socker för användning på skolor och insamlingsevenemang. Under senare år har ett hem version av sockervadd maskin blir också tillgänglig via utvalda specialbutiker.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.