Vad är en Coffee Bean FYRFAT?

En kaffebönor roaster är en avgörande del av processen som förvandlar gröna kaffebönor i den populära drickbar dryck. Flesta kafferosterier görs för kommersiella företag, såsom roasteries och kaféer, men hem-rostning modeller är också att bli populär. Utan en kaffeböna roaster, inte vinna kaffebönor inte smak och balans som behövs för att göra kaffe drycker. Innan stekning, kaffebönor är ljusgröna i färg och saknar lukt eller smak av rostade bönor. Även bönor kommer att ha naturliga smak och egenskaper smak baserat på ursprung och växande process, rostningsprocessen belyser vissa önskvärda smaker samt att avsevärt öka arom och smak av bönor själv. En kaffeböna roaster kockar bönorna till en viss tid, men det finns många recept som syftar till att ge vissa egenskaper hos varje steken.

Bönor förändras dramatiskt under rostningsprocessen, fördjupning i färg från grönt till gult genom att en mycket mörkt brun. Bönor ofta beskrivas med stekt, såsom ljus, medium och mörka sorter. Light rostning gör kaffebönor behålla huvuddelen av sin ursprungliga smak, och är populär med kaffe sorter som är kända för att ha unika smaker på grund av ursprung. Tvärtemot vad många tror, bönor förlorar också koffein under rostningsprocessen, vilket innebär att mörka stekar har minst koffein. i stora anläggningar skala kaffe, rostning är typiskt en automatiserad process som kräver lite mänsklig inblandning. Gröna kaffebönor sorteras och rensas och sedan transporteras till ett kaffebönor roaster att kokas. Efter en viss tid, är bönor bort från roaster och genomgå en kylningsprocessen antingen kyld luft eller vatten för att snabbt stoppa rostningsprocessen. Vissa bönor sedan marken, medan andra läggs hela i påsar och transporteras ut eller säljs från kaffe anläggningen.

Några coffeeshops äger en roaster kaffebönor för att erbjuda kunderna ett fräschare, smakar bättre produkt. Bönor förlorar snabbt smak efter rostningen, ju förr de används, desto bättre och mer tydlig i smaken. Kunderna kan se om ett kafé har en roaster kaffebönor av distinkta lukten enheten avger, några jämföra doften av kafferostning till bröd eller kakor bränning.

Hem rostar oftast är mycket liten kapacitet och är avsedda för daglig eller veckovis användning. Modellerna varierar i hög grad, men många liknar ett popcorn maker i form och funktion. Ett hem kaffebönor roaster låter äventyrligt att experimentera med rostning gånger, lagt smaker och klassiska recept. Med den extra fördelen att senare färskt kaffe, är det förståeligt att hem kaffebönor rostar blir populär bland kaffe missbrukare, trots en ofta hög prislapp.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.