Vad är en Artesian Flaskvatten?

Artesian buteljerat vatten är ett naturligt ren form av vatten ur en Artesian bra. Många konsumenter täfla Artesian flaskvatten till naturliga källvatten i fråga om smak och klarhet. Den huvudsakliga skillnaden mellan de två typerna av vatten är att källvatten är ofta mekaniskt pumpas från en unconfined akvifer medan Artesian buteljerat vatten är naturligtvis pumpas från en trycksatt och begränsas Artesian väl.

En akvifer är en naturlig uppsamlingsplats för grundvatten, ofta mer som en svamp än en graciös underjordisk flod. Vissa typer av grundvattnet finns mellan lager av soft rock, vilket innebär ett tappningsföretag skulle behöva pumpa ut vattnet mekaniskt för att övervinna den naturliga dragningskraft allvar. Den grundvatten inte är under press, eftersom materialet runt vattnet inte håller den bara.

En Artesisk brunn, å andra sidan är oftast omgiven av hårdare lager av sten. När en borr bryter sig in i det trånga akviferer, är naturligt i vattnet tvingas uppåt av trycket. När ytterligare grundvatten arbetar sig in i det trånga akviferen genom allvar, är trycket upprätthålls och Artesian väl fortsätter att strömma upp till ytan.

Artesian buteljerat vatten är inte mycket annorlunda kemiskt än andra former av buteljerat vatten, men tappningsföretaget inte behöva installera dyra mekaniska pumpar för att extrahera den för buteljering. Besparingen är i allmänhet inte föras vidare till konsumenten, dock, eftersom Artesian flaskvatten marknadsförs ofta som en premie form av naturligt rent vatten. Det finns endast ett begränsat antal Artesian vatten akviferer som har borrats för kommersiella buteljerat vatten syften, och de flesta av dem är väl reglerad i sina ursprungsländer.

Det har förekommit fall av en oacceptabelt hög koliforma bakterier i vissa Artesian buteljerat vatten, men det är fortfarande allmänt anses säkra för mänsklig konsumtion. Det faktum att Artesian brunnar härleda sitt vatten från ett slutet akvifer djupt i vattnet tabellen antyder att det har varit naturligt skyddad från avrinning från jordbruksmark och andra föroreningar som vanligtvis hittas i unconfined akviferer närmare ytan.

Artesian buteljerat vatten är inte nödvändigtvis skyddas från skadliga bakterier bildas dock, och många vatten på flaska är endast testas varje vecka, inte varje dag som kommunal kranvatten källor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.