Vad är det bästa sättet att brygga te?

Det bästa sättet att brygga te faktiskt varierar beroende på te i fråga, men tar tid att brygga te på rätt sätt i alla fall kommer att leda till ett mycket bättre kopp te. För personer som aldrig funnit te mycket spännande, att lära sig att brygga te och att lära sig om olika sorters teer tillgänglig kan öppna upp en helt ny värld. Te kommer i en rad olika smaker och styrkor, och för dem som har möjlighet att delta i guidade te vinprovningar ledas på te affärer, dessa avsmakning är väl värt det. Det börjar verktyg som behövs för att brygga te är alla samma, oavsett vad slags te håller på att utarbetas. Naturligtvis behöver man en kittel för uppvärmning av vattnet, många tror att te smakar bättre när sötvatten används i stället för vatten som har fått sitta i kitteln. Du behöver också en tekanna för stöpning, tillsammans med tebladen. Teblad ger en mer balanserad, fyllig, komplex smak än tepåsar, och de verkligen är att föredra om de kan erhållas. För att hålla teblad corralled medan du brygger te, kan du använda en tekula eller sil, eller så kan du förbereda te på traditionellt sätt, med lösa blad kastas i potten och en sil över kopparna att fånga tebladen.

Börja med att föra ditt vatten för att koka upp, eller i närheten av den, och när vattnet är nästan kokar, hälla i den tomma tekanna och snurra runt. Detta förvärmning kommer att hålla bryggt te varmare längre, och det kommer också att förhindra sprickbildning i tekannan. När du har dumpade upp vattnet, lägga teblad i potten, och var beredd på att brygga. Som en tumregel, brygga te med ungefär en tesked teblad per kopp, du kan behöva justera detta förhållande för särskilda sorters te och för att uppfylla din smak, så du behöver inte sträva efter perfektion första gången ut.

För grönt och vitt te, vill du inte använda kokande vatten. Istället bör du vänta tills vattnet börjar släppa ut ånga och häll vattnet över tebladen. Du kan också välja att låta vattnet stiga upp till kokpunkten och sedan vänta en minut innan du häller vattnet. Grönt te ska bara doppats i två till tre minuter, och inte mer, eller det börjar bli mycket bitter och obehaglig. Vitt te kan vara stöpt i tre till fem minuter. för växtbaserade tisanes, inklusive rooibos, tillsammans med svart och oolong teer, kokande vatten bör användas. Örttéer bör brant för cirka 10 minuter, med läkemedel teer stöpning ännu längre, i 15-20 minuter, för att få ut alla sina värdefulla egenskaper. Rooibos helst brant i 20 minuter, även om det är drickbart efter 10-15. Svart te branter i tre till fem minuter, medan oolong teer kan branta lite längre, upp till 12 minuter, beroende på sort.

När du brygga te , gå inte med färg för att räkna ut när det är gjort, så många teer brygga till en ganska ljus färg. Om du vill ha starkare te, använda mer teblad, snarare än stöpning av te under en längre tid. Många teer kan genomsyrad igen, för människor som vill spara och återanvända sina teblad, även om den andra krukan te kan bli bitter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.