Vad är bäst om begagnad efter datum?

Bäst om de används av eller bäst av, följt av ett datum, är ett av de sätt på vilka livsmedelsproducenter kan ge förslag på hur sannolikt kvaliteten hos en produkt kommer att vara konsekventa. Denna specifika termen är inte avsett att antyda att livsmedlen är säkra när det bäst om de används av datum. Istället hänvisar särskilt till kvalitet under idealiska och lämpliga lagringsförhållanden för att mat. Det bör noteras att de flesta bäst om de används av datum är endast lämpliga så länge maten förblir oöppnad. När maten har öppnats, tenderar att ha en mycket kortare hållbarhetstid och kommer att försämras snabbare. Till exempel, även en burk cola kan ha ett bäst om de används av datum. Faktum är att många burkar diet soda sannolikt kommer att bära denna etikett, eftersom konstgjorda sötningsmedel tenderar att brytas ned snabbare än socker och majs sirap. Men om du öppnar burk läsk, även om du förvara den i kylskåpet, börjar den förlora sin trevliga fizz nästan direkt. Inom en dag cola ska vara platt, och det bästa om de används i dag inte längre gäller.

Somliga hävdar att det bäst om de används i dag är en designad av smarta tillverkare så att folk kommer att kasta något tidigare datum, oavsett om det fortfarande kan vara bra. Det finns vissa som hävdar detta garanterar personer som regelbundet kommer att ersätta föremål som de har inte ens använt. Det finns en viss tyngd åt detta argument med tanke på synen på det bästa om de används av etiketten.

A maj 2006 artikel i The Journal of Food Science , förklarar hur människor testades med produkter som fortfarande var säker men förbi bäst om de används av datum. Det var vanligare att människor uppfattar livsmedel förbi dagen som "dåligt" när det inte ens var fallet. Smak acceptans, med tanke på maten var fortfarande god, ökas när folk äter mat som fortfarande var inom bäst om de används av datumintervall. Detta innebär inte en massa konspiration hos livsmedelstillverkare att skapa friskhet dating för att provocera fram fler försäljningar. Men det tenderar att gynna livsmedelsproducenterna. Det finns en betydande skillnad mellan de bäst om de används av datum och användning av datum. Användning av är inte en friskhet indikator, utan en rekommendation avseende på livsmedelssäkerhet. Alla livsmedel som har en specifik användning av datum bör kasseras efter. Om du frysa dessa livsmedel, innan den sista förbrukningsdag, kan deras liv förlängas. Får ej frysas dem samma dag, eller efter den sista förbrukningsdag eftersom de kan ha förstört.

Om du har lagrat din mat på rätt sätt, det bästa om används av datum kan också vara en garanti för att livsmedel ska vara på topp kvalitet. Om du öppnar ett paket kex med ett bäst om sista förbrukningsdag som ännu inte har gått och de är inaktuella, finns det ingen anledning till varför du inte kan lämna tillbaka dem till affären. Från tid till annan, dålig förpackning eller felaktig datering avkastning mat som går dåligt innan den rekommenderade bäst om de används av etiketten. Eftersom livsmedelsproducenter måste stå fast vid dessa tidpunkter, återvänder mat som inte är i bästa skick före datumet är acceptabel och rimlig.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.