Vad är Textured vegetabiliskt protein?

Textured vegetabiliskt protein eller TVP är en soja produkt som har låg fetthalt och hög fiber och protein. Det används ofta av vegetarianer och veganer till sina proteinintag och att efterlikna strukturen av kött i olika rätter, och några beredskap organisationer rekommenderar att folk håller TVP runt huset för att ha en lättillgänglig källa till protein från en katastrof . Texturerat vegetabiliskt protein förekommer även i många backpacking recept eftersom det är oerhört lätt och enkel att tillaga. Detta mat gjord med avfettat sojamjöl, som är en biprodukt av tillverkningsprocessen används för att göra sojaolja. Den sojamjöl blandas med vatten, kokt, strängpressade, och sedan torkas. Som det torkar, förlorar texturerat vegetabiliskt protein huvuddelen av sin vikt, förvandlas till små flingor som liknar frukostflingor, eller kanske torkade grönsaker. När de förvaras i en sval, torr plats av ljuset, texturerat vegetabiliskt protein kan hålla i flera år, vilket gör det mycket hållbarhetstid stabil krampa. Om du vill använda texturerat vegetabiliskt protein, kockar behöver rehydrera det, typiskt genom att blötlägga den i varmt eller kokande vatten. Precis som tofu, har texturerat vegetabiliskt protein en mycket mild smak, och det absorberar smaker lätt, vilket gör det ett utmärkt komplement till ett brett utbud av rätter. Strukturen är något mjuk och elastisk, vilket gör det påminner om många kött. Den snabba koktid av texturerat vegetabiliskt protein gör det populärt med kockar som har bråttom.

Många hälsokostbutiker och stora aktiemarknader texturerat vegetabiliskt protein, ibland i form, för människor som vill ha en stor del av den. Det är också en vanlig ingrediens i många vegetariska blandningar för saker som chili, slarvig Joes och hamburgare. Du kan också se det som säljs som Textur sojaprotein eller texturerat sojaprotein, alla namnen hänvisar till samma slutprodukt.

Det finns flera sätt att använda texturerat vegetabiliskt protein. TVP kan läggas till soppor och grytor att lägga till protein och struktur, till exempel, och det är en populär ingrediens i vegetarisk chili. Den kan också användas för att göra vegetariska biffar, då den kan användas slätt eller kombineras med korn för mer fiber. Det gör också en bra fyllning för burritos och tacos. TVP kan också inkluderas i såser som röda sås till pasta till lite extra textur, och för att kompensera för saknade kött, för människor som befinner sig påminner om råvaror som hackat oxkött i sina såser.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.