Vad är Scotch Bonnet Peppers?

Scotch Bonnet paprika är bland de mest intensivt varm av alla paprika, med en Scoville betyg som startar ute runt 150000 och kan klättra så högt som 300. 000 i omsorgsfullt odlade exemplar. Scotch Bonnet paprika används främst i latinamerikanska köket, även om de kan användas för att krydda maträtter från alla kulturer genom att våga kockar: De har en unik jordig och lite aprikos-liknande smak som är förtjusande, förutsatt tungan kan uppfatta det utöver intensiv värme. The Fiery paprikor finns på vissa marknader, liksom från hus specialitet, i färsk och torkad form.

Scotch Bonnet paprika är en av flera ätliga underarter i gruppen paprika kallas Havannapeppar , tack vare felaktiga uppgifter om ursprung paprika. De inte, i själva verket kommer från Kina, även om vissa observatörer har pekat ut en tydlig likhet mellan Scotch Bonnet paprika och kinesiska lyktor. Scotch Bonnet paprika är oftast mindre än en och en halv inches (fyra centimeter) lång, och är gul eller röd färg med en oregelbunden form. Som alla extremt heta paprika, bör Scotch Bonnet paprika hanteras med varsamhet, eftersom de kan orsaka ögonskador och skador. Helst bör handskar bäras vid hantering Scotch Bonnet paprika, särskilt när avfröning dem, eftersom fröna har den högsta koncentrationen av capsaicin. Capsaicin har en kristallstruktur som irriterar huden, och det är inte vattenlösligt: om en peppar orsakar dig smärta, äta något sött eller fett, eftersom capsaicin kommer att lösa i dessa ämnen. Tvätta alltid händerna noggrant efter hantering Scotch Bonnet paprika för att undvika skador på huden.

För att minska värmen Scotch Bonnet paprika, kan du ta bort den kryddiga fröna och de vita revben i mitten av peppar, där capsaicin är koncentrerad. Detta kommer inte bara att göra paprikorna mer uthärdlig att äta, men det kommer också att ta fram det subtila smaker av peppar som ibland begravts av värmen. Du kan prova Scotch Bonnet paprika i en mängd olika livsmedel: Många tycker kontrasterar dem med mörk choklad eller färsk frukt, som den söta, varma och jordnära smaker smälter samman väl. Du kan också äta dem i ett mer traditionellt format, till exempel läggas till indisk och mexikansk mat, tillsammans med thailändska och kinesiska rätter.

Scotch Bonnet paprika trivs i USDA Zoner åtta till 11, så länge de odlas i ganska torr, neutral till sur jord. De måste skyddas från frost: de flesta trädgårdsodlare börjar Scotch Bonnet paprika inomhus och sedan flytta dem utanför när faran är över, och växterna kommer att ge frukt i cirka tre månader. De tar väl till container trädgårdsarbete, eller så kan planteras direkt i jorden, på ett avstånd av 18-24 inches (45-60 centimeter) isär. Se till att hålla dem borta från nyfikna husdjur och barn, dock.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.