Vad är Rökning Point of Oil?

matlagning, är det oerhört viktigt att välja den bästa oljan. Matlagning en olja över sin rökning punkt kan resultera i dålig smak och bränning. Olja sägs att nå sin rökning punkt när det börjar släppa ut rök, och många oljor har en flampunkt som ligger mycket nära den rykande punkt, vilket innebär att den olja som eventuellt kan fatta eld. Detta är vanligtvis inte en önskad effekt vid matlagning. Därför flesta kockar hålla ett bibliotek av oljor för att möjliggöra val av en optimal olja för matlagning jobbet.

När oljan når rökning punkt, börjar det att förnedra. Oljan kommer att smaka dåligt, lägga till en frän lukt och smak på maten. Röken former ämnen som kan vara cancerframkallande, och kommer förmodligen inte andas eller konsumeras. Förutom att smaka illa och kan vara farlig, oljan har nått röka punkten är inte lämplig för matlagning eftersom det kommer att bränna maten.

Cooks måste välja en olja baserad på den typ av matlagning jobb. I allmänhet, oraffinerad olja som skördas med kallpressad har en lägre rökning punkt än andra oljor. Oraffinerad olja innehåller olivolja, avocado olja, och många mutter oljor. Oraffinerad olja tenderar att ha en bättre smak och är utmärkt för användning i saute, vissa bakning och förbandsmaterial. En oraffinerad olja som ska användas om kokkärlet inte kommer att överstiga 350 grader Fahrenheit (176 grader Celsius), och bör väljas på grundval av smaken kommer det att låna ut pengar till maten. är Raffinerade oljor extraheras med hjälp av värme, och är därför mer tåla höga temperaturer, med en rykande punkt som ofta är dubbelt så oraffinerad olja. I teorin kan alla oraffinerad olja också göras i en raffinerad form. Raffinerade oljor tenderar att vara mindre smakrika, och kommer också vara klar och fri från sediment. Raffinerade oljor bör användas för hög värme matlagning inklusive fritering.

Om oljan i en kastrull inte når rökning punkten, pannan ska tas bort från värmen och får svalna. Den överhettad olja skall kasseras och ersättas med en olja med högre värmetålighet. Var medveten om att vissa blandningar av raffinerad olja har en lägre värmetålighet, medan den bästa raffinerade oljor för hög värme matlagning är jordnötter, raps, solros och soja. Många kockar föredrar jordnötsolja eftersom den har en ljusare känsla när den används i fritering applikationer. De flesta oljor fungerar bättre om de värms upp gradvis, snarare än sjönk i en intensivt het panna. Om de värms upp och kyls sakta kan vissa oljor återanvändas, även om oljan bör kasseras om det börjar missfärga eller lukta härsken.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.