Vad är Proper Servering Etikett?

Proper servering etikett är en lista med regler för hur livsmedel ska presenteras och serveras på formella fester och restauranger. De exakta detaljerna i servering etikett variera beroende på kulturella normer och regler kan böjas ibland för särskilda omständigheter. Utbildning i god etikett för servering vanligtvis erbjuds personer som arbetar i fina restauranger eller som tillhandahåller väntar tjänster för cateringföretag.

Visningen etikett kan tyckas småaktiga och lite begränsande ibland har det faktiskt en del mycket goda skäl för befintliga. Samordnande tjänst var kritisk i en tid då folk hade väntat på med anställda, eftersom det säkerställas att de anställda arbetat smidigt tillsammans utan att krascha in i varandra eller tappa saker. Observation rätt etikett är också utformat för att hålla gästerna bekväm, och att få människor att känna sig välkomna. När människor serveras, traditionen är att börja med hedersgästen, följt av kvinnor i partiet, män, värdinnan, och slutligen värd. Om delineations mellan gästerna inte är tydliga, servrar börja med den äldsta kvinnan vid bordet, och arbeta sig ner till de yngsta mannen. Samma ordning följs när de tar order på en restaurang. är mat och dryck serveras vanligtvis från vänster och raderas från höger. I vissa regioner i världen, är det omvända, med personal som tjänstgör från höger och clearing från vänster. Undantag kan göras, som till exempel när en gäst lutar att tala med en annan gäst, vilket gör det svårt att tjäna eller rensa i konventionell stil, eller när gästerna sitter mot en vägg som gör det logistiskt svårt att fungera och klara av olika sidor. är Tallrikar serveras på en gång, och rensat bort alla på en gång, så att kurser kommer ut tillsammans. I vissa restauranger, vänta personal får tydliga skyltar som folk sluta, även om denna konvention skall passa alla reglerna för etikett. Tanken är att någon som dröjer sig kvar över sin måltid kan känna sig pressad om plåtar andra gäster tas bort, eftersom detta kan tyda på att gästen ska skynda dig. Å andra sidan kan gästerna vill inte titta på smutsiga tallrikar medan de väntar på att andra till slut, i tron vissa krögare och serveringspersonal.

Det finns fler nyanser av servering etikett, av vilka en del kan bli ganska komplicerad. Till exempel i vissa anläggningar, är vätskor serveras från ena sidan, och fast avfall från en annan, och preplated mat kan serveras från en annan sida än livsmedel som portioneras ut vid bordet. Det kan också vara kulturella normer att följa, som inte hanterar livsmedel med vänster hand i Mellanöstern. Guideböcker om servering etikett kan ge ytterligare information till personer som arbetar i livsmedelshantering.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.