Vad är Peppermint humbugs?

De som är fans av Harry Potter-böckerna kan notera JK Rowling har nämnt den ljuva pepparmint humbugs. Detta är inte ett magiskt uppfann söt, och kan referera Dumbledores kärlek "mugglarfödda" godis som löper hela Harry Potter-serien. Vad är intressant referens är Harrys noggrant undvikande av den söta, vilket kan innebära att de var magisk ta på en klassisk söt, eller bara något som ska undvikas i största allmänhet.

Peppermint humbugs är en enkel behandling, vanligtvis smaksatt med pepparmynta, och ofta med svarta och vita ränder. De kan komma i olika former och storlekar. Vissa är runda, ganska platt cylindrar, och andra är upp kudden former med klämma ändar. Så långt tillbaka som mitten av 19th century, kände de som humbugs, även om recepten har sedan ändrats. Vissa beskriver fortfarande dem som sega och klibbig, men på 1800-talet som de verkligen var, och var ofta en kombination av socker, pepparmyntsolja och olika typer av gummi ämnen. Idag är de betraktas mer som en Hard Candy, utmärkt för suger på istället för att tugga upp.

Kanske Harry undvikit godis vid bordet eftersom de var inblandade i en fruktansvärd förgiftning fall i England som dödade 20 människor av en slump 1858. En man vid namn William Hardaker använde ett ämne som kallas daft att ersätta socker i pepparmint humbug godis. Tyvärr innebar ett tragiskt misstag på apoteket han av misstag köpt arsenik i stället för dum. En fullständig 200 personer förgiftade av arsenik på grund av detta misstag, och 10% av dem dog. Eftersom detta skedde i England, är det möjligt att barn beaktande pepparmynta humbugs det med viss försiktighet, eftersom många av offren var barn.

Historia undan, kan du faktiskt tycker att en mängd humbugs på marknaden. De är inte alltid smaksatt med pepparmynta, och några har röda ränder istället för vita. Anis utsädet är en typisk suppleant smak, och pepparmynta humbugs kan komma i form av svarta bollar i stället för kudde eller figurer cylinder. Du kan också ibland hitta jordgubb humbugs, och åtminstone i Storbritannien du kanske kan hitta dietetiska sötsaker, som inte innehåller socker.

Du hitta några recept på pepparmynta humbugs online, men de är inte så mycket skiljer sig från den vanliga platta cylindriska Peppermints du köpa i USA från företag som Brach's ®. Även kudden formen har en viss likhet med vissa former av godis mest tillgängliga vid jul i USA. Namnets ursprung i Storbritannien är förlorad, och är inte en hänvisning till Scrooges användningen av begreppet humbug i Charles Dickens ' A Christmas Carol . Men du kan hitta pepparmynta humbugs mer i överflöd runt sportlov.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.