Vad är Peppermint Chewing Gum?

Peppermint tuggummi är pepparmynta smaksatt tuggtobak ämne gjord av chiclegummi eller syntetiskt gummi. Tuggummi är gjord av gummi bas, en vatten olösligt material, och vattenlösliga sötningsmedel och smaktillsatser. Den smak av pepparmynta tuggummi tenderar att komma från olja av pepparmynta, och vanligtvis väljs som ett tuggummi smak för att främja andas fräschör.

Peppermint är en typ av mint växt inhemska till Europa, men kan finns i de flesta regioner i världen idag. Fast det var först vara sin egen art, är pepparmint faktiskt en steril hybrid av watermint och mint. På grund av dess höga mentol koncentration, liksom dess menthone och mentyl Esterhalt, göra det till ett populärt val för tvålar, godis, tuggummi, och schampo. Oljan ger en mynta smak och en svalkande känsla som gör pepparmint tuggummi en effektiv andetag block.

Chicle är en naturlig tuggummi med hög sockerhalt från Centralamerikanska vintergröna träd, Manilkara chiclegummi. Träden är avlyssnas genom att skära bort trädet och samla tandköttet i påsar, liknande metoder för att peka på latex träd, en process som har äventyrat Manilkara chiclegummi trädet. Av denna anledning och eftersom det är mer ekonomiskt, de flesta tuggummi företag har bytt till syntetiskt gummi baser.

Tuggummi uppfanns av Thomas Adams, som öppnade den första tuggummit fabriken 1870. Den handling som tuggummi, men har en historia att spår mycket längre tillbaka. Gamla grekerna skulle tugga mastix tuggummi från kådan av ett mastix träd att fräscha andan och rengöra sina tänder. I Nordamerika var kådan av granarna av amerikanska indianer och europeiska invandrare, tills den ersattes av paraffin på 1850-talet. År 1880 uppfanns den första smaksatta tandköttet av William White genom majs sirap och socker till chiclegummi. Den första smaksatta tandköttet att White producerat pepparmint tuggummi.

Pepparmint tuggummi kan komma i flera olika former och storlekar med olika tillverkningsmetoder. Vanliga typer är gumballs, tuggummi, sockerfritt tuggummi, medicinskt tandkött, tänder blekning av gummi och dragee tuggummi, eller "pellets tuggummi," hårda bestruket rektangulärt tuggummi vanligtvis förpackade i blister. Vanligtvis är tuggummi tillverkas genom smältning tandköttet basen och raffinera den i en centrifug. Tillverkare Tillsätt strösocker, majs sirap eller glukos, mjukgörare, och varje fysisk eller artificiella smakämnen, färgämnen mat och konserveringsmedel särskilt som tuggummi. Medicinskt tuggummi kommer också att få medicin till och sockerfritt tuggummi kommer att använda konstgjorda sötningsmedel i stället för strösocker. Coated tandkött täcks sedan i flytande socker och glaserade, oftast med vax.

Tuggummi har haft en blandad historia med munhygien. Recaldent tuggummi har visat att bekämpa tidiga tecken på karies och antibakteriella infunderas tandköttet har använts i USA: s militär för att främja munhygien. Den kan också användas som en stress reliever. Hälsofrågor har tagits upp, men mer än tuggummi baser som innehåller vinylacetat, en möjlig carcinogen. Tandläkare avskräcka ofta användningen av tuggummin med hög socker.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.