Vad är Monterey Jack Cheese?

Monterey Jack ost är en ost som har sitt ursprung längs den centrala Kaliforniens kust, och har sedan spridit sig över USA. Det är en av de få ostar som rätteligen kan kallas "amerikanskt", eftersom den utvecklades i USA, även om det säkert beror inspiration till europeiska ostar. Två versioner av Monterey Jack finns, en färskost och en version som kallas torr Jack, som tenderar att dyka upp bara i specialbutiker. En variant, Sonoma Jack, kommer från Sonoma County, Kalifornien.

Även Monterey Jack är en amerikansk ost, utvecklades den innan Kalifornien in i unionen, och det faktiskt har en lång och färgstark historia. Franciskanska munkar i kloster runt om i Monterey regionen först började tillverka osten på 1700-talet, skapar en ost som är i åldern bara en kort stund innan den serveras. Den ost av komjölk är semi-företag med en krämig, mild smak och en hög fukthalt. Spansk och mexikansk inspirerad mat i Kalifornien använder ofta Monterey Jack, och osten smälter också mycket bra, vilket gör den mycket lämplig för grillade ostsmörgåsar. I slutet av 1800, en entreprenör vid namn David Jack insåg att en kommersiell marknad för osten kan finnas, och han började sälja det i andra delar av Kalifornien. Osten fått namnet "Monterey Jack's" eller "Jack's Monterey," som senare utvecklades till Monterey Jack. Eftersom osten är mycket mångsidig, blev den snabbt en populär säljare. Andra mejerier runt Kalifornien och på andra håll i USA började också producera Monterey Jack, även om vissa konsumenter föredrar ost från Monterey County. Det finns ett antal varianter på den klassiska Monterey Jack ost. Vissa producenter örter eller Hot Peppers göra herbed Jack eller peppar Jack ostar. Monterey Jack är också ibland blandas med Colby, en mild amerikansk ost, göra Colby Jack. En av de mest eftertraktade sorter av Monterey Jack är torr Jack, en äldre version av ost som kan vara svåra att hitta utanför Kalifornien. Torka Jack förvärvar en mycket mer komplex, skarp smak och det blir svårt nog att rivas och användas som parmesan.

när de letar efter Monterey Jack ost, leta efter en slät, jämnt färgad provet utan tecken på sprickbildning eller missfärgning. Den unge Osten är ganska ömtåliga, så det bör användas snabbt. Torr Jack är mer hållbarhet, när den kan erhållas, och den unika ost är väl värt upplever, om tillfälle presentera sig.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.