Vad är Microwave Safe plast?

Microwave säker plast är plast som har utformats för att användas i mikrovågsugnar. Alla dessa plast testas av Food and Drug Administration (FDA) för att säkerställa att plast kommer att behålla sin form under höga temperaturer och har den minsta möjliga utlakning. Leaching anses vara säker, förutsatt att beloppet för urlakning är inom vissa parametrar för typ av plast. Det finns många olika typer av mikrovågor säker plast. Engångsbruk behållare bör kastas bort efter att de har värmts upp en gång. De är konstruerad och godkänd för ett bruk och ytterligare användning kan orsaka farliga urlakning till mat. Engångsbruk containrar i allmänhet betraktas som säker om du följer uppvärmning anvisningar som finns på förpackningen.

Microwave säker plastfolie bör vara löst ut över maten. Var noga med att följa tillverkarens instruktioner som vissa tillverkare rekommenderar minst ett par centimeter mellan mat och plastfolie. Det råder viss oenighet om säkerheten i mikrovågsugn säker plastfolie. FDA indikerar att så länge du följer tillverkarens instruktioner kommer du att vara säkra. FDA konstaterar också att du inte ska använda mikrovågsugn säker plastfolie för värme fettrik mat eftersom det kommer att medföra en större mängd di (ethyhexyl) adepate (DEHA) för att läcka ut i maten.

DEHA är ett känt cancerframkallande kemikalier och används i mikrovågsugn säker plastfolie. DEHA har också kopplats till bröstcancer hos kvinnor och lågt räknar spermier hos män. FDA har ännu inte skapat regler för detta kemiska, men de rekommenderar inte mer än 0. 05 ppb. När du använder mikrovågsugn säker plastfolie för värme fettrik mat, så mycket som 500 ppb av DEHA kan migrera till livsmedel, enligt privat testning. Använd aldrig plastbehållare som inte anger att de är säkra för mikrovågsugnen. Det finns en internationell tätning för mikrovåg säker plast. Det är kvadratiskt med en liten maträtt längst ner och 5 rader av vågor, över skålen, som sträcker sig över torget. Om din plastbehållare inte har detta sigill eller fått instruktioner för mikrovågsugn användning bör du överväga plast osäker för mikrovågsugn. Inte bara är dessa behållare inte mikrovågsugn säkra och har potential att läcka plast i maten, kan de smälta eller förvränga orsakar utsläpp, eller brännskador.

För att dina plast är säkra i mikron överväga dessa tips. När du väljer en plast, för att använda i mikron, bör du läsa någon tillverkarens instruktioner noga. Om din mikrovågsugn säker plast visas slitage, överväga att ersätta den. Slänga ut några engångsbruk behållare när de har använts.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.