Vad är Manhattan musselsoppa?

Manhattan musselsoppa är en soppa med klar buljong, kryddor, grönsaker, tomater och musslor. Detta särskiljande soppa är inte alls lik sin krämigare New England kusin, vilket kan leda till förvirring och besvikelse ibland. Manhattan musselsoppa ofta serveras på restauranger i New York, Rhode Island, och grannländerna, och det är också hemma i vissa regioner.

historia denna maträtt är ganska spännande. Det verkar vara en anpassning av en italiensk soppa som kom att kallas en "chowder" att kapitalisera på den passion för krämig chowders som uppstod i 18th century. New England stil musselsoppa, vilket inkluderar musslor, grädde och potatis, var populär i mitten av 1800-talet då reklam för "Coney Island chowder" eller "röd chowder" började dyka upp, från tidigt 1900-tal, var det intressant soppa omdöpt till New York-stadsdelen Manhattan. Det tomatbaserade chowder tenderar att locka fram extrema reaktioner från konsumenterna. Vissa människor avskyr det, berömd culinarian James Beard, till exempel, skrev helt scathingly om Manhattan musselsoppa, medan en del invånare i New York föredrar denna soppa av New England version. I varje fall är tricket med Manhattan musselsoppa, precis som med New England stil, för att inte KOKA av musslor, om musslor är kvar för länge, de blir seg och ganska obehaglig.

Manhattan clam chowder görs i en klar buljong. Kockar börjar vanligtvis ångkokta musslor och reservera en del av safter innan tillagningen lök, bacon och selleri i en kastrull. Saften används för att deglaze pannan, och blandade grönsaker inklusive tomater läggs i. När grönsaker är genomkokt, är musslor till och soppan kokas för ett ögonblick att få musslor att temperaturen innan de serveras. Klassisk krydda på Manhattan musselsoppa innehåller timjan, oregano och peppar, ger bort sitt italienska ursprung.

En av den här soppan är mer intressant anspråk på berömmelse uppstod i 1939, när en Assemblyman i staten Maine försökt förbjuda införsel av tomater till chowders. Assemblyman Såddaggregat var förmodligen tänkte på Manhattan musselsoppa när han försökte att anta denna lag, som inte passera. Tyvärr är detta charmiga berättelse svår att kontrollera, det är möjligt att Såddaggregat aldrig funnits, och om han gjorde, kanske han inte har rört sig med chowder lagstiftning, men historien illustrerar den debatt som rasar över Manhattan musselsoppa.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.