Vad är Locavore Challenge?

Locavore Challenge är en utmaning som uppmanar deltagarna att äta lokalt under en viss tidsperiod, exempelvis en vecka eller en månad. Maj och september är populära månader för Locavore Challenge, på grund av den stora tillgången på föda lokalt under denna månad. En Locavore Challenge är vanligtvis sponsras av en regional äta lokal förening, även deltagare från hela världen är välkomna att delta i. Utmaningen är att få konsumenterna att tänka på de fördelar och utmaningar att äta lokalt, och att stödja individer som försöker att äta en mer lokalt baserad kost.

Normalt ingår radien i en Locavore Challenge är inom 100 miles (161 km) på middagsbordet. I en strikt Locavore Challenge, måste all mat objekt som förbrukas i hushållet kommer från inom denna radie, medan mindre starkt reglerad utmaningar tillåta undantag för svårt att köpa livsmedel eller särskilda omständigheter. Denna lokala Mässdelen ibland kallas en "foodshed," eftersom, ungefär som en vattendelare, det består av många element som finns i en känslig balans.

initiativtagare till Locavore utmaningar tror att äta lokalt är bättre för miljön, konsumenterna, ekonomin och samhället. De ger vanligen en rad skäl att äta lokal som innefattar saker som ansluter med lokala livsmedelsproducenter, behålla pengarna i samhället, minska ett ekologiskt fotavtryck, och lära sig mer om naturen. Enligt villkoren i den Locavore Challenge måste deltagarna samla ihop eller köpa mat inifrån foodshed, och de uppmanas att utbyta tips och information med varandra på webbplatser. En av de största Locavore utmaningar uppstår i San Francisco Bay Area varje maj, och det kallas "Eat Local utmaning. " År 2007 lade de grundläggande organisation av Pennywise Eat Local Challenge, där deltagarna måste äta lokalt samtidigt som man spenderar lika mycket pengar som den genomsnittlige amerikanen gör på mat. För en enskild person har utgifterna $ 68 US dollar (USD) varje vecka, medan två personers hushåll med en löntagare spenderar $ 121 USD, och två löntagarna typiskt spenderar $ 144 USD. Den Pennywise Eat Local Challenge är avsedda att stimulera diskussioner om amerikanska finansiella prioriteringar och huruvida det är möjligt att uppfylla en Locavore Challenge medan följande typisk amerikansk utgiftsmönster.

För att delta i en Locavore Challenge kan du slå upp ett regionalt Ät Lokalt Challenge, eller gå upp med en annan utmaning som händer i ett annat område. Om du inte har i stor utsträckning utforskat ett 100 mile diet, är det starkt rekommenderat att du nät med en lokal grupp som kan hjälpa dig källa lokala livsmedel och komma i kontakt med lokala livsmedelsproducenter. Utmaningen kan vara en rolig och lärorik erfarenhet som hela hushållet och kan gnista några permanenta förändringar i dina matvanor, eller åtminstone några allvarliga diskussioner middagsbordet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.