Vad är Livsmedelsfärgämnen Made Of?

Det finns ett enormt utbud av mat färg val som kan användas i industrivaror och i vissa fall tillgång till hem kockar att lägga till extra färg på bakverk eller glasyr. Frågan om vad maten innehåller färg beror mycket på vilken typ av mat färg används. Varje färg tenderar att komma från flera ingredienser, och finns i allmänhet två typer. Dye form tenderar att producera mindre livfulla färger, är mer sannolikt att blöda, och inte är lösligt i olja. Lake form är oljelösligt, tenderar att vara mer stabila och inte blöda. p

Mat färger som används i många bakverk och kosmetika tenderar att vara av sjön form. Detta är vanligtvis en kombination av ett livsmedel färg, för att göra färg, och aluminium pigment. Ingredienserna varierar beroende på färg. Det kan vara intressant att veta vad som gör upp färgerna i livsmedel färgämnen. Vissa är naturligt framställda. Exempelvis tenderar grön Livsmedelsfärgämnen att få sin skugga från alger och orange Livsmedelsfärgämnen får göras från frön. Red Livsmedelsfärgämnen, vilka som kan visas som Carmine i tillverkade varor får inte vara så välsmakande när du hör vad det kommer från. Tenderar att göras från vissa insekter. Alternativt kan du hitta röda mat färger tillverkas av betor saft eller paprika. Brown Livsmedelsfärgämnen gjort för att ge en karamell färg är vanligen mindre inblandade i insekternas värld och kommer från socker som har karamelliserats.

Ovanstående färger anses vara "naturliga" i att de får färg från växter , kryddor eller livsmedel i den fysiska världen. Det finns ett antal "konstgjorda färger," som också kan dyka upp, särskilt i Livsmedelsfärgämnen för masstillverkade livsmedel eller kosmetika. De flesta av dessa är gjorda av olika mineral föreningar, och brukar ses som säkra att konsumera. Det finns några konstgjorda livsmedel färg val som får anges i sjukdom för en liten andel av befolkningen. I själva verket har detta gäller vissa nationer så mycket att de har förbjudit den konstgjorda typer och kommer endast att tillåta naturliga livsmedel färger som ska användas.

Livsmedelsfärgämnen anges i hälsoproblem är följande:

 • 1) FD C Yellow No 5 innehåller tartrazin. Människor som har aspirin känslighet kanske inte tål det och det kan vara särskilt dåligt val för människor som ofta har astma. Tartrazin härrör från stenkolstjära, vilket har lett till oro för alla människor som konsumerar den.

 • 2) FD C Red No 3 innehåller erytrosin, annan stenkolstjära baserad förening. Det finns misstanke om att detta färgämne kan vara cancerframkallande. Råtta studier visade utveckling av sköldkörteln tumörer när höga doser av erytrosin administrerades.

  I allmänhet har andra FD C färger har tänkt att eventuellt ha negativa effekter på vissa människor. Även dessa är ogrundade påståenden att konstgjorda livsmedel färger kan orsaka depression, ångest och Attention Deficit Disorder (ADD) kvarstår. Det har varit mycket obekräftade uppgifter om att minska konstgjord Livsmedelsfärgämnen i barns kost kan minska eller eliminera ADD. Som nämnts ovan, att lösa denna fråga, vissa europeiska länder har gjort användningen av FD C färger olagligt.


 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

  Redaktör: Beáta Megyesi
  Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

  Kundservice: Mats Schaefer,
  Helena Löthman

  Tel: +46 00 79 22 00
  Fax: +46 00 79 22 01

  © Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.