Vad är Heavy Vispgrädde?

Heavy Vispgrädde är grädde med en smörfetthalt som varierar mellan 36 och 40%. Denna term som oftast används i den amerikanska mejeriindustrin, med andra länder har sina egna kvaliteter av vispgrädde. Till exempel är det närmast jämförbara för tunga vispgrädde i Storbritannien känd som vispgrädde, medan British vispgrädde har en smörfett på 48%, vilket gör det mycket rikare än amerikanska tung vispgrädde. Den stora smörfett i tung vispgrädde gör det extremt rik, och gör det möjligt att utveckla en mycket full munnen känner när den är vispad. Normalt dubbel tunga vispgrädde i storlek under det piskande processen, och det blir väldigt tjock. Den kan användas till toppen desserter och drycker, frost kakor, och i en mängd andra tillämpningar. Heavy vispgrädde är också lättast att vispa, eftersom det är så tät.

Cream med varierande smörfett innehåll produceras genom att skumma av smörfett från toppen av mjölk och köra det genom centrifuger för att skilja ut dess komponenter. Smörfett är mycket tung, så det brukar vara det sista att lämna centrifugen. Som ett resultat, är de mer kräm kvar i en centrifug, desto högre smörfetthalten kommer att bli. Eftersom smörfett spelar en avgörande roll för hur mjölk och grädde utföra i köket, de flesta länder har en tydlig standard för att definiera de olika typerna av mjölk och grädde, och att de är konsekventa. I butiken du kan ha svårt att hitta tung vispgrädde. Många mejerier använder bara termen "vispgrädde" på förpackningen, utan att precisera om det är tungt eller lätt. Som en allmän regel, tunga och lätta vispgrädde beter sig mycket liknande, så det är vanligtvis säkert att använda generiska vispgrädde i ett recept. Light vispgrädde, förresten, är inte "lätt" i betydelsen av kalorier, eftersom den har en smörfetthalt mellan 30 och 36%. Om du absolut måste ha tung vispgrädde och du kan inte hitta det, försöker beställa den genom en restaurang leverantör.

Liksom andra mejeriprodukter, tung vispgrädde bör förvaras i kylskåp för att förhindra att det förstörs. Det bör också vara så kall som möjligt under piskande processen. Cold cream är lättare att piska, och dessutom presterar bättre under piskande processen att utveckla en slät, tät, krämig konsistens. Varmare grädde kommer churn när det är slagen, att förvandlas till smör i stället för en skummig skål med vispad grädde.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.