Vad är Chicken and Dumplings?

Kyckling och knödel är en mycket populär svensk maträtt som huvudsakligen består av två poster av kyckling och knödel tillsammans med variationer av andra ingredienser och kryddor. Denna rätt kan vara populär resa i södra USA, och anses vara soul food, som är en kategori av amerikansk mat gjord populär inom den afro-amerikanska kulturen i USA. Skålen med kyckling och klimp blev populär först under 17th century.

Vilken typ av kyckling som efterlystes i typiska kyckling och klimp recept faktiskt kan vara någon del av kyckling. För de som söker en version av skålen som är lite nyttigare, bara kycklingbröstet får användas. I varje fall är det kyckling vanligen kokas grundligt och hackade innan kokning med resten av skålen. Den andra beståndsdelen i kyckling och klimp, den knödel, är en blandning av mjöl och mjölk som är kokt och kan göras med en konsistens som är antingen tyngre eller lättare än traditionella nudlar, beroende på processen. Dumplings kan också göras enkelt av kex mix som kokas för att ge den dess unika konsistens, och därefter till kyckling och knödel. Övriga innehållsämnen i kyckling och knödel kan variera kraftigt, och detta strider ger varje enskild maträtt sin unika smak. Ett par ingredienser som ägnar sig vanligtvis är svartpeppar och salt, kan det sistnämnda vara reduceras för att förbättra hälsosam skålen. Hönsbuljong och smör används ofta också för att ge kycklingen och knödel en sås konsistens, och buljongen kan oftast läggas till från en burk kondenserad soppa buljong. Grönsaker kan läggas i olika kvantiteter till att öka den komplexa smaken av skålen, och några av dessa kan innehålla selleri, lök, morötter, persilja och mer.

när de kombineras enligt vad recept används skålen av kyckling och knödel kan kokas antingen på eller i ugnen, eller genom att använda en lerkruka-pot eller slow cooker. Skålen kan serveras varm, och är idealisk för frysning och tjänstgör i framtiden som en lätt måltid. När serveras, kyckling och knödel är bäst tillsammans med en sida av en varm grönsak, till exempel gröna bönor, ångade morötter eller stekt okra.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.