Vad är Bhut Jolokia Pepper?

Hot chile peppar entusiaster var i uppror när det indiska Bhut Jolokia Pepper började göra nyheter. Det var touted som den hetaste Chile i världen, till och med hetare än Red Savina, som har intyg den hetaste av Guinness World Records 1994. Sedan dess har den infödda i nordöstra regionen i Indien fortsatte att göra nyheter med sin legendariska värme. Under 2007 gjorde Guinness World Records intyga verkligen Bhut Jolokia Pepper som de hetaste Chile peppar, så mycket som två gånger hetare än Red Savina.

Även om de inledande testerna av värmen i Bhut Jolokia Pepper möttes med stor misstro av Chile Pepper samfundet, har flera tester certifierat sin värme, inklusive en av Indiens Defense Research Laboratory. Detta test registrerat på 855. 000 Scoville enheter år 2000. ytterligare ett prov visade att det nådde över 1. 041. 000 Scoville Units. För sammanhang jämförelsevis milda Jalapeno peppar genomsnitt cirka 10. 000 Scoville Units.

Med en värme så intensiv som den Bhut Jolokia Pepper, är dess status nästan legendarisk. Det är känt av många olika namn i hela regionen, inklusive Naga Jolokia, Naga Hari, Nagu Morich och Dorset Naga. Ordet Naga tros vara inspirerad av den våldsamma krigare Naga i Assam regionen. Andra populära namn omfatta Bih ( "Poison") Jolokia, Raja Mircha ( "King of Chiles) och Ghost Chile ( Bhut är ordet för spöke). De kan också odlas i Sri Lanka och Bangladesh, och vissa sorter, t. ex. Dorset Naga som odlas i England och sydvästra U. S. kryddig peppar är populärt betad, och används i curryrätter i Indien. Den Bhut Jolokia Pepper används för att behandla magen krämpor, som en elefant motbjudande och som ett sätt att kyla ner i sommarhettan i Indien. Äta kryddstark mat uppmuntrar svettning, som hjälper till att kyla ner kroppen. Det finns en debatt om vilken familj paprika i Bhut Jolokia Pepper tillhör. Vissa tror att det hör till Capsicum frutescens , medan andra anser att det är en Havannapeppar . Senaste DNA-tester har visat att det kan vara en korsning mellan de två.

Bhut Jolokia Peppers variera i färg från grönt till eldigt rött och orange, och skiljer sig från Habaneros i utseende eftersom deras hud är buckliga och ojämna. Den växer på liknande sätt som Habanero, men det har upptäckt att de har mest värme när den odlas i den regniga och fuktiga regionen Assam.

När du arbetar med Bhut Jolokia Pepper, tänk på att använda handskar, skyddsglasögon och en andningsmask, särskilt vid slipning av torkad paprika. För den avslappnade Chile ätaren får Bhut Jolokia Pepper bli för varm, för andra kan de äta dem med stil. 25 år gammal Anandita Dutta i Assam, Indien åt 60 av dessa paprika i mindre än två minuter på en 2006 tv-show.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.