Som Bönor har mest protein?

Eftersom många människor är medvetna, bönor och baljväxter är ett mycket protein rik källa till föda. Förutom att vara hög halt av protein, bönor har dessutom alla de essentiella aminosyror som behövs för människan att leva tillsammans med en hög koncentration av vitaminer och mineraler. De näringsmässiga egenskaper gör bönor ett populärt val för vegetarianer, men även andra människor kan dra nytta av att äta bönor också. Alla bönor har en hel del protein i varje portion, men det är sant att vissa bönor är högre på protein än andra. Kom ihåg att koka bönor noggrant för att undvika obehag i tarmen och ibland socialt oönskade symptom. Den supermakt av bönor världen är sojabönor, som innehåller 29 gram till varje kopp servering av kokta bönor. Edamame, gröna sojabönor som plockas före full mognad, har 22 gram protein i varje kokta servering. Edamame kan läggas till i sallader eller ätas som mellanmål mat, medan sojabönor förekommer i livsmedel som tofu och tempeh. Det finns många sätt att använda soja i matlagning, försöka att inte gå över bord, men som ni kan äta för mycket av det goda.

Fava bönor är en annan stor proteinrika bönor, med 22 gram protein per portion. Linser är också hög halt av protein, med de flesta linser med cirka 17 gram per kopp. Strax efter är röda bönor, med 16 gram i en kopp portion. Svarta bönor och marinen eller bönor haricot har 15 gram protein, medan Blackeyed bönor, Garbanzo bönor, och bönor Lima har ca 14 gram per kopp. Din protein behov varierar beroende på din vikt. Det finns två sätt att tänka protein behov, i ett fall, bör protein utgör ca 20% av din totala kaloriintaget. Ett gram protein innehåller fyra kalorier, så för att avgöra ditt proteinbehov så sätt lista ut vad 20% av ditt kaloriintag bör och dividera med fyra för hur många gram protein du behöver. Allmänhet, friska vuxna behöver 1,800-2,000 kalorier varje dag, även om dina behov kan variera beroende på hälsa och aktivitet. Fråga din läkare om din diet om du har frågor.

Om du är en matte nörd med ett öga på precision, kan du räkna ut ditt nödvändiga protein med hjälp av din vikt. Du behöver ungefär ,8 gram protein per kilo (2,2 pounds) vikt. Multiplicera din vikt i kilo med ,8 att se hur många gram protein du behöver, vissa människor kan behöva så mycket som 1,8 gram protein, särskilt om de är fysiskt aktiva, så du kanske vill kontrollera med din läkare om din exakta krav . Om du bara veta din vikt i pounds, dela det med 2,2 för att få din vikt i kilo.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.