I bartender, vad är en Snakebite?

ett ormbett är en ovanlig cocktail med dussintals varianter. Många mat och dryck kritiker anser att dricka som en förvärvad smak. Många tror föreslår att ett ormbett kommer att leda fylleri mycket snabbare än att dricka öl eller någon av dess komponenter ensam, men detta har inte bevisats. I sin grundform är ett ormbett en blandning av öl och cider. Flera "äkta" versioner av drycken har olika konton som vilken typ av öl bör användas. Några recept kräver lager, en typ av öl som bryggs med bottom-jäsning jäst som har en lång jäsning tid. Andra hävdar att mörk ale, såsom Porter eller stout, är traditionella för användning i drycken.

Den cider komponent är en alkoholhaltig äpple eller päron dryck med en fruktig karaktär populär i hela Europa och USA. I USA är den dryck brukar kallas "cider", för att inte förväxla det med icke-alkoholhaltiga drycker juice. Olika recept anspråk ett varumärke eller annat som bästa cider för ett ormbett, med populära valen står Harpa's, Strongbow och Magner's.

Det kan vara svårt att beställa ett ormbett eller öl cocktail på en traditionell brittisk eller irländsk pub. Många lokala sprit lagar har separata tillstånd kategorier för öl eller vin och drinkar. Som drink är tekniskt en cocktail, kan en del pubar inte kan göra det. Naturligtvis kan det inte finnas någon lag säger att du inte kan beställa en öl och en flaska cider och blanda dem själv.

För att göra ett ormbett, fyller en pint glas till hälften med öl, och lägg sedan till cider genom att hälla långsamt över ryggen på en sked för att skapa en skiktad effekt. Många recept noterar att med en drink här enkla, skiktning verka lite pompösa och ska kasseras. Om du accepterar, kan du också bara hälla både öl och cider i på samma gång.

Variationerna på drycken är nästan oändliga, ofta med tillsatser. Poison snakebites, även kallad haj biter, lägg till ett extra skott av alkohol. En Tarantula tillägger Jack Daniel's whiskey och Coca Cola, medan en röd häxa innehåller ett skott av Pernod, en anis smaksatt likör, och ett skott av vodka. Champagne bita ersätter cider med champagne, och kan även innehålla en skvätt crème de cassis eller svart vinbär likör.

En irländsk version av ormbett, med Guinness stout och Bulmer's eller Magner's Irish cider, gör en stor St Patrick's Day drink. Du kanske också vill tjäna ett liknande öl cocktail, den black and tan. Denna dryck, uppkallad efter de uniformer som en militär styrka under det irländska frihetskriget, är en blandning av en stout som Guinness och en pale ale eller blek lager. A black and tan kan vara ett bra sätt att introducera människor till öl cocktails, som ett ormbett kanske låter lite ovanligt att cocktail nybörjare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.