Hur vet jag om en Cake is Done?

När du går till besväret att göra en hembakad kaka och se tårtan är gjort är en viktig process. Ingen vill ha en kaka som antingen är fortfarande rå i mitten, eller torrare än dagar gammalt bröd. Det finns ingen hård och snabb regel för att säkerställa att en kaka sker i form av matlagning temperaturer och tider. Varje kaka kommer att baka något olika beroende på dess beståndsdelar, den ugn du använder, och storleken på bakning pan eller fat.

Generellt tester man en kaka genom att infoga en ren tandpetare i mitten av cake. Om tandpetare kommer ut klart och kakan är klar. Om tandpetare kommer ut med smulor, eller tydligt visar våt kaksmet, är kakan inte avslutad tillagning. Använd inte en kniv för att testa kakan eftersom detta kan tömma en kaka. Om du inte har en tandpetare, kan du ersätta en okokt spagetti nudel.

Vanligtvis är det bästa sättet att garantera en kaka som är gjort är att strikt följa receptet ingredienserna. Substitutioner som honung för socker, eller tillägg av våta ingredienser såsom blåbär eller bananer kan resultera i en längre tillagningstid. I dessa fall kan du laga kakan tills tiden utsetts av recept och sedan testa den, men du kan behöva lägga till lite matlagning tid innan kakan är klar. Större kakor kräver oftast längre tillagningstid vid en något lägre temperatur. Du kanske vill kontrollera anvisningarna för bakning har fördubblats eller tredubblats recept. Det finns ofta olika tillagningstiden för personer som bor i bergsområden, och att vissa även att kontrollera om du använder en varmluftsugn, som Dessa har oftast mycket snabbare tillagningstiden. När man köper en varmluftsugn, kommer det också brukar komma med en bok med recept, eller modifieringar som kan hjälpa dig att avgöra när tårtan är klar. Man kan också köpa kokböcker konstruerad för varmluftsugn, som kan ge bättre resultat än recept avsedda för traditionell gas eller elektriska ugnar. En del kockar svär noggrann hand test för att bedöma när en kaka görs . De trycker försiktigt på toppen av kakan med handen. Om det känns fast, och inte ger under trycket, då kakan är klar. Det bör fjädra tillbaka. Kakan ska bara pressas mycket lätt, eller det kan tömma kakan. Någon större del av ge antyder matlagning kakan längre. Denna metod bör göras noggrant och snabbt, eftersom kakan blir ganska varm. För att se din tårta görs på rätt sätt, kan du också vill hänga en termometer i ugnen och testa temperaturen. Små variationer i ugn temperatur kan ändra tillagningstid. Också, kanske äldre ugnar har platser som kan påverka större kakor särskilt. Om du känner till dessa hot spots, se till att hålla kakan borta från dem, eller direkt centrerad på dem när det är möjligt, så kakan kockar genom jämnt.

Slutligen, en ordentlig titt på en kaka, särskilt de som är gula eller vita kan ge en mängd information om huruvida den tårtan är klar. De tenderar att krympa från sidorna när de blir mer kokt, men detta är vanligtvis inte fallet med choklad kakor, såvida de inte innehåller mycket smör. Om de övre verkar bli gyllene eller gult, moset förmodligen nära redo. Om kakan fortfarande verkar mycket blek, kan man dra nytta av några minuter i ugnen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.