Hur vet jag när frukten är mogen?

togs ut mogen frukt är en konstform, och en som du kan perfekt med praxis. När du har smakat perfekt mogen frukt, kan du förstå varför söker ut det är värt ansträngningen. De rika smak, bättre konsistens och berusande doft av frukt när det är fullt mogen kan lyfta en måltid från vanlig till läckra, om frukten äts vanligt, används i en sallad, eller ingå i en dessert. Beroende på frukt, finns det några generella tumregler som kan användas för att lokalisera perfekt frukt: Om du stöter på problem, eller står inför en exotisk frukt, tala med din producera säljaren att få rekommendationer.

Frukt genomgår en rad förändringar som det mognar som har en stor inverkan på smaken. Om de tillåts mogna hela vägen, kommer frukt växa söt, förlora syra, och det kommer också att få saftiga, fördjupas i färg, och börjar avge en rik arom: det är därför det är viktigt att undersöka frukt under förhållanden rumstemperatur. Kyld producera delar inte tillåter dig att känna lukten av frukt, en viktig faktor för mognad. I allmänhet när man väljer frukt mognad bör du leta efter en jämn färg och konsistens frukt med en härlig doft. Färgen skall vara klart och fullt, utan inslag av grönt eller vitt om inte frukten naturligtvis har dessa färger. Med frukter som meloner, visar en missfärgade område där frukten vilade på marken, som också råkar vara den sötaste och mest smakrika del av frukten.

Frukt kan delas in i två huvudkategorier. Vissa typer av frukt kan mogna bort moderplantan, särskilt om den förvaras med bananer, som släpper ut mognad agenter. Andra typer av frukt inte kan mogna bort moderplantan, vilket innebär att de måste vindruvor eller träd mogen. Dessa frukter brukar vara mycket dyrare att transportera känslig mogen frukt utan att skada det är svårt.

Bär, citrus, körsbär, dadlar och vindruvor bedöms alla icke-klimakteriet frukter. Detta innebär att när de tas, kommer de inte mogna ytterligare, eftersom den förälder trädet ger mognadsprocessen agenter och socker att söta dem. När du väljer denna typ av frukter på marknaden, leta efter feta, saftiga, väl doftande exemplar, eftersom det du ser är vad du kommer att få. Lagra dessa frukter med omsorg, och planerar att äta dem inom några dagar.

klimakteriet frukter kommer att mogna ut moderplantan, och i fallet med avokado, måste de hämtas för att mogna. Persikor, bananer, äpplen, melon, plommon, Persimoner och tropiska frukter kommer alla mogna bort vinstockar. Tropiska frukter som mango, papaya kommer, cherimoyas och kiwi växer också godare utanför fabriken, men tänk på att doften av frukten aldrig till fullo kan utvecklas, eftersom doften föreningar kommer från fabriken den växer på. Dessa frukter kan skördas med mindre omsorg än icke-klimakteriet frukter, men du bör välja för att mogna, jämnt konsistens, fast exemplar. De är mogna när färg på frukten även är, och texturen ger men inte mosig. När det gäller meloner, leta efter en fast men inte hård frukt med en rik arom.

När det gäller avokado, köpa grön frukt verkligen rekommenderas, eftersom du kan förvara dem i kylskåp och mogna dem efter behov. Ställ en avokado ut vid rumstemperatur för att mogna, titta på färgen ändras från grönt till djupt svart. Frukten är mogen när knottrig hud är svart och köttet är något ger vid beröring.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.