Hur kan jag välja bra livsmedel?

Frukt och grönsaker bör vara en viktig del av din kost, och de flesta näringsämnen myndigheterna rekommenderar minst fem en kopp portioner per dag. Det är viktigt att se till att du väljer hälsosamma produkter för en sund livsstil, undvika produkter av tvivelaktig kvalitet. Det finns några grundläggande riktlinjer som kommer att hjälpa till med urval av bra produkter, men varje frukt och grönsaker är unik. I allmänhet är friskare producerar, desto bättre kvalitet. Av denna anledning är torghandel rekommenderas starkt, eftersom jordbrukarna ofta skörd producera samma dag eller dagen före marknaden. Detta ger också vanligtvis med minimal bekämpningsmedel, gör det till ett hälsosammare val för miljön också. Om du inte har tillgång till bondens marknad för produkter, planera på att gå till mataffären flera dagar i veckan för att välja de produkter du behöver och använda det inom två till tre dagar. När du beställer produktion från en livsmedelsaffär, försök att använda någon som får täta leveranser. Corner butiker och sprit brukar ha fram av dålig kvalitet eftersom det inte levereras färsk dagligen eller lagras på rätt sätt. Också vara försiktig av livsmedelsbutiker som har en extremt kall producera avsnitt, eftersom detta gör det svårt att kontrollera konsistens och doft av produkt innan de köper den. Som en tumregel vid val av produkter, leta efter Även färg och konsistens. Producera som är missfärgade, speciellt med bruna eller svarta fläckar, bör undvikas. Missfärgning föreslår att producera är gammal eller potentiellt insekt angripna. En ännu färg indikerar att producera är mogen och relativt färsk. Jämnt textured producerar är också mer färska: i grönsaker leta efter en fast och skarp utseende, medan frukt tenderar att vara mer mjuka. Använd din erfarenhet som guide, och plocka fram som ser ut och luktar gott nog att äta direkt från hyllan.

Var försiktig med förpackade produkter. Loose producerar är lätt att inspektera för angrepp av röta eller mögel. Förpackade bär, sallad, eller andra produkter kan ha härbärgerat ohälsosamt områden där du inte kan se dem. Om möjligt, öppna paketerade produkter för att bedöma dess tillstånd. Om detta inte är ett alternativ, inspektera paketet mycket noga från utsidan, och kontrollera utgångsdatum också. Undvika att köpa svamp i förpackad form, särskilt, eftersom de inte gör bra vid förvaring i plast.

Om du är oerfarna med producera eller försöker utforska en ny smak, var inte blyg om att be om hjälp. Flesta livsmedelsbutiker har en kunnig personal som har bekanta konsumenterna med nya produkter, och personalen ska kunna hjälpa dig att välja ut ett bra exemplar. Det mataffärer kan också tala om var produkterna kommer ifrån, hur det växer, det sättet att identifiera ett bra prov, och hur man använder den.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.