Hur kan jag spara pengar på livsmedel?

Av alla hushållsutgifterna, är uppgiften att finna sätt att spara pengar på maten en av de fortsatta kamp för att hålla budgeten i balans. Lyckligtvis finns det flera allmänna tips som hjälper bara om någon typ av hushåll spara pengar på livsmedel. Här är några idéer som kan anpassas till hushåll oavsett storlek.

Ett av de bästa sätten att spara pengar på mat är att ta en lång hård titt på vilka typer av livsmedel som köps på en vecka och månad. Människor med upptagen bor ofta kommer att köpa förädlade livsmedel som kan värmas i mikrovågsugn eller Brödrost snabbt. Även bekväma, dessa alternativ tenderar också att kosta mer per portion än laga mat med färska råvaror. Väljer att spendera lite mer tid att förbereda måltider från grunden och nedskärningar på de dyrare gjort färdigmat kan definitivt vara ett sparar pengar för många hushåll. Också skära ner på skräp livsmedel. Dessa visar sig ofta vara verklig budget busters för många budgetar hushåll mat.

Planera måltider i förväg är ett utmärkt sätt att spara pengar på mat. Genom att lägga ut en måltid för varje av de tre dagliga måltider, är det möjligt att bestämma vilken mat att köpa, och i vilka mängder. Medan vissa människor går så långt som att låsa in en särskild meny för varje måltid, många tycker det fungerar lika bra om allmänna planeringen för måltider inom en given tidsram genomförs. Exempelvis om matinköp sker på veckobasis, plan sju frukost måltider, sju måltider lunch, och sju måltider middag. Vad att förbereda sig på en viss dag kan beslutas i veckan fortskrider.

Alltför många människor väljer att ange en stormarknad utan förmånen att sammanställa en lista på nödvändiga livsmedel. Resultatet av denna åtgärd är att impulsköp sker, och de pengar som budgeterats för mat snabbt slut på mat inköp som inte var nödvändiga. Samtidigt finns det behov av ex glömd, som kräver en andra resa och mer av en möjlighet att delta i impulsköp. Genom att aldrig in i en mataffär utan en lista, är chansen att du kommer att stanna på rätt spår och spara pengar på mat lätt.

Tillsammans med listan, kuponger användning och försäljning butik för att sträcka på att köpa dollar. Båda dessa metoder är häfdvunna sätt att spara pengar att köpa mat. Det är dock viktigt att komma ihåg en punkt för att spara pengar på mat med denna kuponger och försäljning. Såvida inte livsmedlet och varumärke är som du normalt använder, är kupongen inte kommer att ge några verkliga besparingar. Detsamma gäller vid försäljning objekt. Såvida inte försäljningen på mat som du normalt skulle köpa och konsumera, kommer köpet inte i slutändan gynna din mat budget.

Last, om du har lagringsutrymme och medlen att göra det, fundera på att köpa basfödan poster samtidigt. Stora familjer kan spara pengar handla mat på detta sätt, men även ensamhushåll kan dra nytta av samma tillvägagångssätt. Om man antar att krampa kommer att användas inom en rimlig tid, väljer att köpa i lösvikt kan ses i utgifterna lite mer nu för att realisera besparingar under de kommande veckorna och månaderna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.