Hur kan jag hålla en kosher kök?

Många praktiserande judar observera Kosher , en samling lagar som anges i Toran, eller judiska Bibeln. Kosher diskuterar vilka typer av livsmedel får judar, med livsmedel som uppfyller kraven kallas kosher. Vissa tycker om att inrätta en kosher kök för att Kosher har följts i hemmet. Inrättande en kosher kök kan vara en utmaning, och du bör planera att avsätta flera dagar till.

Kosher är ganska komplex. Grundläggande tumregel är att kött, eller fleishig och mejeriprodukter, eller milchig kan aldrig blandas eller serveras tillsammans, kräver separat kastruller, bestick och tallrikar. Andra livsmedel som grönsaker och spannmål är pareve , vilket betyder att de är neutrala och kan serveras antingen med. Judar följande Kosher äter inte fisk utan fjäll och klart definierade fenor, alla djur som inte har kluvna klövar, och vissa typer av höns. En kosher kök kommer att hålla ditt hushåll kosher. Om du sätter upp ett nytt kök, uppgiften att göra det kosher är relativt lätt. Utse separat skåp för kött och mejeriprodukter. Store matlagning redskap, kastruller och pannor i dessa skåp, och markera dessa verktyg så att du kan se om de används för kött eller mejeriprodukter. I matsalen, utse separat skåp för bestick, tallrikar och bordstabletter: det hjälper att få olika mönster. Om du har en dubbel diskho, utse en sida för kött och en sida för mejeri och använd Dish ställ att hålla rätter från att komma i kontakt med diskbänken. Helst bör två spisar även att användas så att man kan säkerställa åtskillnad mellan kött och mejeriprodukter. Om detta inte är ett alternativ, undvik att laga två samtidigt. Divide kylskåpet och se till att kött och containrar mejeriprodukter är tätt förslutna så att korskontaminering undviks. Om du konverterar en etablerad anläggning till en kosher kök, vara beredda att ersätta vissa livsmedel, tallrikar och matlagning redskap. Börja med att tömma ut i köket och skrubbning ner ordentligt. Kontrollera med en rabbin för att se vilka rätter, krukor och redskap kan göras kosher, vanligen genom skrubbning och kokning. Söndra och etikett köket som ovan, observera Kosher medan du installera och använda din kosher kök.

Att hålla en kosher kök kan vara en viktig del av religiös praxis för vissa individer. Garantera att alla livsmedel som förs in i köket är kosher, och hålla mejeri och kött separat. Att gästerna är medvetna om kosher kök, och vara beredda att ge en snabb orientering för alla som använder köket för första gången. Om du är osäker om någon del av processen att skapa en kosher kök, eller oroar bryta Kosher, kontakta en lokal rabbin.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.