Hur kan jag göra vegetarisk chili?

Många människor tror att Malet kött är en primär och nödvändig ingrediens i chili. Även om det är sant att de flesta chili recept kräver hackat oxkött, är det möjligt att göra en meatless vegetarisk chili som är lika läcker som chili som är gjord med hackat oxkött. Dessutom, om du bara vill ha en nyttigare version av chili recept, kan du byta ut hackat oxkött med mager mark kalkon. Chili con carne , som betyder "chili gjort med nötkött", är inte nödvändigtvis den absolut bästa versionen av skålen.

Naturligtvis lägger nötkött till den allmänna smaken av chili. Men de viktigaste källorna till smaken är bosatta i kryddor. Därför kan du göra läckra chili utan kött så länge du ser till att följa ditt recept anvisningar när det gäller kryddor. Om du vill inkludera något i din chili som har en struktur som liknar nötkött, kanske du vill lägga till en vegetarisk imitation produkt, såsom TVP. TVP är en förkortning för "Textur vegetabiliskt protein. " Den kommer i många former och erbjuds av många livsmedelsföretag. Det är också möjligt att göra en ljuvlig chili utan kött eller någon typ av ersättning kött. Om du ska göra en sådan chili, är det viktigt att inkludera en hel del bönor av olika sorter. Adzukibönor, kidneybönor, bönor flotta, bönor Fava, bönor smör, svarta ögon ärter och kikärter är alla läckra i chili. Du kan också lägga till majs kärnor för lite härlig sötma. Det rekommenderas dock att använda en kombination av dessa bönor tillsammans med svarta bönor. Svarta bönor är en viktig ingrediens i chili på grund av de rika smak som de erbjuder.

Många chili recept som innehåller bönor kräver konserverade bönor och instruera kockar att skölja bönorna från stärkelsehaltiga vätska som de packas. Men om du gör en vegetarisk chili, är det lämpligt att lägga hela burk bönor till din chili. Den stärkelserika vätska som omger konserverade bönor är full av smak och hjälper till att lägga till en trevlig tjocklek i skålen.

vegetarisk chili är ett hälsosamt alternativ till chili gjorts med kött. Det är inte bara lägre kolesterol, men det är också troligt att förstöra mycket långsammare än en chili con carne. Därför kan vegetarisk chili packas för lunch, fattas på picknickar och transporteras under längre tid än chili con carne kan före förstöra.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.