Hur kan jag göra surdegsbröd?

surdegsbröd är unikt eftersom det inte kräver någon affär, köpte jäst, liksom andra stigande bröd. Surdegsbröd har ett symbiotiskt jäst och bakterier kultur som uppstår naturligt från mikroorganismer som finns i mjöl. En förrätt kultur kan läggas till, särskilt om du vill producera en viss smak, såsom det som förknippas med Candida milleri jäst och sanfranciscensis Lactobacillus bakterier i San Francisco bröd, men det är inte nödvändigt. Allt du behöver för att börja göra surdegsbröd är mjöl och vatten.

Vilken typ av mjöl som du väljer är viktigt. Inte bara kommer det att påverka smaken av surdegsbröd, men det kommer också att göra en skillnad i hur lätt det växande och upprätthålla en kultur. Ekologiskt mjöl har mer naturliga mikroorganismer, och fullkornspasta kli mjöl har mest. I vissa kulturer, bagare lägga otvättade ekologiska druvor till blandningen för att ge ytterligare naturlig jäst. Lägga lite diastatiska malt eller förrätt kultur kan bidra till att driva saker tillsammans, men purister frown på användningen av en förrätt kulturområdet under utveckling surdeg naturligt.

Placera en kopp mjöl blandat med en kopp varmt vatten i en burk och börja din surdeg kultur. Någon bred-mouthed burk med gott om plats för ditt Starter fungerar, men en klar glasburk är trevligt, eftersom det tillåter dig att se hur kulturen utvecklas hela blandningen. Lämnar burken i en varm miljö, ca 70 till 80 ° Fahrenheit (cirka 21 till 27 grader Celsius). Temperaturer över 100 ° Fahrenheit (38 grader Celsius) kommer att döda kulturen. Det finns ingen anledning att täcka burken, men om det ser torrt, placera en trasa eller pappershandduk över munnen på burken kan hjälpa.

Nästa steg i att göra din surdegsbröd startmotorn till "foder" en gång om dagen tills det är bubblig i hela och har en trevlig, jäst, öl-lukt. Mata din startmotor, kasta halv bort och lägga till en halv kopp mjöl blandat med en halv kopp vatten. Det bör vara klart inom några dagar, men kultur växande varierar kraftigt. När startern ser frisk ut, sätta in den i kylen med ett lock på. Det borde vara lite andrum, så om du använder en burk med en skruv på locket, sticka hål i toppen. I det här läget fortsätta föda kultur en gång i veckan. Som det åldrar, behöver du inte mata den så ofta. Återigen, bubbliness, doft och konsistens i blandningen finns indikationer på hur väl man gör. Du kan röra er kultur så ofta du vill. En mörkbrun, alkoholhaltig vätska som kallas Hooch kan börja samla på toppen av din surdegsbröd starter. Drick inte det, men antingen hälla bort det eller röra om i enlighet med dina önskemål och fuktighet i blandningen. När du är redo att göra surdegsbröd, förbereda en svamp i god tid genom att hälla hela din startmotor i en skål och blanda i en kopp var av mjöl och varmt vatten. Tvätta burken väl ut, eftersom du kommer använda den för att lagra alla överblivna svamp för att bli din nya starter. Svampen tar några timmar att bli skummig hela och surt doftande, varvid den är klar att baka med. Det finns många surdegsbröd recept finns i kokböcker och på Internet, och du kan experiment med din degen i något bröd recept du hittar. För en enkel bröd, lägga till fyra teskedar socker och två teskedar salt till två koppar av svampen, behålla resten av svampen i kylen för framtida bakning. Du kan också lägga till en matsked eller två av olivolja eller mjukt smör eller margarin, om du vill. Knåda in mjöl, en halv kopp i taget, tills du har ett bröd degen i en bra konsistens, du kommer att använda ungefär tre koppar mjöl, men använd ditt omdöme.

Nästa Låt degen stiga tills den har fördubblats i storlek. Detta bör ta minst en timme. Olika surdeg kulturer fungerar annorlunda. När degen är klar, slogs ner, knåda den lite mer, och göra ett bröd på en plåt täckt med majsmjöl eller fett för att förhindra att brödet fastnar. Du kan skära upp brödet, om man så vill, sedan täcka den med ett hushållspapper och låt det stiga i en varm miljö, tills det åter fördubblades.

Slutligen, baka ditt surdegsbröd för 30 till 45 minuter i en 350 ° Fahrenheit (177 ° Celsius) ugn, inte förvärmd. Grädda tills skorpan är brun och bröd gör ett ihåligt ljud vid kollision med en träsked. Låt den svalna under en timme i ett rack eller handduk innan du äter. Njut av din hembakat surdegsbröd! En välhållen kultur kan tjäna dig i många år.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.