Hur kan jag göra pasta hemma?

Making pasta hemma är roligt och lätt, och smaken av färsk pasta komplimanger massor av såser. För familjer med barn, göra pasta kan vara ett roligt sätt att lära ut grundläggande kök färdigheter och få barnen intresserade av att arbeta i köket. Plan på att ca en halvtimme till matlagning tid om du tänker göra pasta hemma. Att göra pasta hemma behöver du en bit av vital utrustning: något att rulla ut och skära degen med. På den mest grundläggande, kan du använda en brödkavel och en stor skärbräda, men du kommer förmodligen lättare att använda en handvevade pasta maskin för att göra pasta. Dessa pasta maskiner kan hittas i butikerna kök utbudet, och det finns många små, billiga modeller som hållare på disken för enkel användning. Du kan också hitta en helautomatisk version, som kommer att blanda och knåda degen för dig, men eftersom detta är den enkla biten, kanske du vill spara pengar genom att blanda degen själv. Att göra pasta, start genom att kombinera två koppar mjöl med tre stora ägg, en tesked salt och en matsked olja. Blanda degen med en gaffel tills den har börjat att kombinera, och sedan arbeta med den för hand för att bilda en boll av degen. Om degen verkar torr, tillsätt några droppar vatten, men försök att hindra det från att bli fuktig och klibbig. Vänd pastan ut degen på ett lätt mjölat styrelse och knåda den i cirka fem minuter, längre om degen ännu inte är smidig och elastisk. Nästa, dela degen till små bollar och låt dem vila i 15 minuter, för att koppla av gluten i mjölet. Detta är ett viktigt steg när du gör pasta, och det kommer att förhindra att nudlarna från att Gummy eller seg. Sätt bollarna i en stor skål och täck skålen med en fuktig handduk så att de inte torkar ut.

Nästa rullar ut din pasta degen. Ta en boll och platta ut den, hålla den inom den bredd pasta maskin. Ställ in maskinen på dess högsta inställningen och vev degen igenom. Gör samma sak med alla andra bollar, och sedan minska inställningen på pasta maskin. Behåll göra detta tills degen har nått önskad tjocklek. Om du skär degen i pasta maskin, använd sågsvärd, som kommer att göra degen till långa remsor av pasta. Flesta pasta maskiner levereras med flera skärutrustningssortiment så att du kan välja från tjocka eller tunna. Du kan också göra pasta, skapa flugor eller vriden nudlar, men skär degen breda så att du har material att arbeta med. Vissa pasta maskiner har en ravioli göra bifogad fil om du vill prova på att göra fylld pasta.

När du pasta, kan du torka antingen det på skärmar eller rack, eller använda den omedelbart. Kom ihåg att färsk pasta tar mindre tid att laga än torkad pasta och smaka pastan medan den är matlagning jämna mellanrum för att kontrollera konsistens. När pastan är kokta och avrunna, kan du slänga den med en sås eller äta det klart, njuta av rik och intensiv smak. Om du vill variera smaken lite när du gör pasta, försöka blanda helt vete och regelbunden mjöl, lägga torkade kryddor till pasta deg, eller sprickbildning färsk peppar i mjölblandningen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.