Hur kan jag göra min egen Fudge?

Fudge är en läcker och dekadent choklad godis, och det är ganska utmanande att göra ordentligt. Kockar som inte är perfektionister ibland stöter på problem när de gör kola, skapa grynig kristalliserade massa eller rinnande, vattniga fuskverk. Genom att följa instruktionerna noggrant och försök ett par gånger, kan du lära dig att göra fudge som kommer att tillförlitligt läckra och jämnt texturerat, och du kan också spela med tillägg som nötter och torkad eller kristalliserat frukt.

Fudge behöver lämnas unstirred medan det kokar eftersom det är en typ av böter kristallina godis. Om fudge rörs medan det kokar, bildar stora kristaller som kommer att förvandla blandningen korniga. Om fudge är ensam kvar och får svalna innan omrörning, bildar naturligt små kristaller, vilket gör fuskverk slät och krämig. Omrörning kan också sabotera de fudge med flytande partiklar i köket, som kommer att utgöra ett frö för kristaller att växa på. När du gör kola, se till att utrustningen och köket är fläckfri. Innan du börjar göra kola, se till att du har rätt utrustning. Du behöver en godis termometer som du vet registrerar rätt temperatur. Du kan kalibrera en godis termometer genom att koka en kastrull med vatten och placera den i kokande vatten för att kontrollera att termometern läser 212 grader Fahrenheit (100 grader Celsius), men tänk på att vatten kokar vid lägre temperaturer på högre höjder. Du behöver också en tung kastrull med höga kanter för att göra kola, och ett smörat fat. Ställ in din disk och mätning genomförs innan du börjar, eftersom avbrott i mitten kan skada fuskverk. Att göra kola, börja smått med en grundläggande uppsättning och fulländade den innan vi går vidare till att skapa mer komplexa fudge. Kombinera ett ounce (28 gram) av choklad, en matsked smör och en kopp mjölk i en kastrull på medelvärme. Koka upp blandningen koka, och rör i två koppar socker och en nypa salt tills allt löst sig. Sluta omrörning The Fudge blandningen och klämma på godis termometern på sidan av kastrullen. När fudge når den mjuka bollen stadiet, vilket innebär att en sked föll i kallt vatten bildar en flexibel boll, vilket sker vid cirka 235 grader Celsius (112 grader Celsius), ta bort kastrullen från värmen och låt det svalna till 110 grader Fahrenheit (43 grader), utan att röra eller trängdes det. Lägg en tesked vanilj och rör med en träslev tills det blir en lätt matt brun och stelnar innan hälla The Fudge till prebuttered nio av nio tum (22 av 22 centimeter) maträtt. När du gör kola , vara mycket försiktiga sidan av kastrullen. Försök att undvika att stöta hela kristaller till kola genom att försiktigt tvätta pannan medan Fudge är matlagning med en fuktig trasa eller bakverk pensel. Detta kommer att lösas upp och lossa kristaller klamrar sig fast på sidan av pannan, så att de inte kommer att bilda ocklusioner i fuskverk.

Även de bästa kockar har ibland olyckor när de gör fuskverk. Bli inte avskräckt av fudge misslyckanden: att försöka använda dem som erfarenheter av lärande, att räkna ut varför det godis som gick fel och hur fel kan undvikas i framtiden. Även godis är mycket utmanande att göra, gjorde hem smak gör det väl värt det.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.