Hur kan jag göra en Chocolate Torte?

Torte är en rik dessert kaka med liten eller ingen mjöl. Ingredienserna brukar vara mycket enkel, med rikliga mängder av ägg för jäsningsmedel och kropp, tillsammans med osaltat smör och socker, och ibland nötter grund för ett mjöl substitut.

Choklad torte är förmodligen den mest kända av Tårtor, och när väl gjort en choklad torte är en rik, intensiv chokladdessert som smakar utmärkt på egen hand, utan isbildning eller glasyr. Annan välkänd choklad torte är Linzer torte, som använder malda hasselnötterna förutom choklad.

Ordet torte är tyska, lånad från den italienska torta , för en typ av bröd. För att göra en choklad torte, börja med att samla mycket hög kvalitet ingredienser. Du behöver inte många, så inte snåla på någon del av processen. Om möjligt, använd gården färska lokalt insamlade ägg, mycket hög kvalitet baka choklad, och mycket bra osaltat smör. Vanligt strösocker är bäst, och brunt socker bör undvikas, eftersom det kommer att förändra smak av choklad torte. för att sammanställa en choklad torte, behöver du en lätt oljad springform pan, skålar två blandning, en dubbel panna, spatel, en träsked, och ett ägg visp eller elvisp. Du kommer också att kräva 12 uns av osötad baka choklad, nio ägg, 12 msk osaltat smör, och tre fjärdedelar av en kopp strösocker. Om så önskas, lägga till upp till en fjärdedel kopp fint nötter marken eller kakaopulver.

Börja med att smälta choklad i en dubbel panna på medelvärme under omrörning tills den har helt flytande. Nästa, grädde smör med sockret i en bunke, med träslev eller en elvisp. Tillsätt äggulorna av äggen två i taget, dela upp de vita till den andra bunke, som bör vara skinande rent och fritt från fett. När alla äggulorna misshandlas i långsamt tillsätt den smälta chokladen under omrörning med spateln för att kombinera bra.

Vispa äggvitorna till stela toppar och vänd dem i chokladen blandningen med hjälp av spateln . Integrera äggvitorna helt, men försök att undvika att krossa eller overblending, som du vill att choklad torte smeten stanna lätt och luftigt. Häll smeten i den oljade formen och grädda i 45 minuter vid 350 grader Celsius (177 grader) innan du drar chokladen torte ut svalna och unmolding att tjäna. Detta recept är glutenfritt, och är en stor sak att tjäna till glutenintoleranta gäster.

Om kyld natten, en choklad torte blir tät och nästan fudgy. Färsk choklad torte är fortfarande mycket rik, med en lätt knastrade topp. Det kan serveras slätt, glaserade med en smaksatt ganache, klädd med vispad grädde, eller dekorerad med färsk frukt. Försök att inte gå överbord med pålägg, och låta de rika choklad smak att komma igenom. Eftersom du har spenderat tid och pengar på själva torte, även undvika billiga dekorationer som kan försämrar smaken.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.