Hur kan jag göra chokladtryffel?

Chokladtryfflar är ofta nära förknippade med dekadens och rikedom, eftersom de har en karaktäristisk tät, intensiv choklad smak som många människor tycker är ganska tilltalande. Med tanke på de höga kostnaderna för chokladtryffel för försäljning, kan man kunna tro att de är svåra att göra.

Faktum chokladtryffel är ganska enkelt att skapa, och de kan vara klätt upp med en rad olika smaker och yttre beläggningar. De kommer att ta tid, främst på grund av kyla stegen i processen, men efter färdigställandet av choklad tryffel är säker på att bli en hit. Att göra goda tryffel, behöver du högklassiga ingredienser, så förbered att spendera pengar på bra bitterljuv mörk choklad, choklad med hög kvalitet mjölk eller vit choklad.

Grunden för choklad tryffel är ganache, en blandning av choklad och grädde. Den långsamma värme över ett vattenbad eller vattenbad tillåter ingredienser att blanda långsamt, vilket skapar en tät, krämig choklad. Det finns två sätt att göra ganache kärna som finns i choklad tryffel. Om du vill lägga smaktillsats såsom orange mandel, eller likör, antingen gör du det direkt när du tar ut den ur vattenbad under omrörning tills kombineras.

För att göra en traditionell ganache, börja med att bryta av hög kvalitet choklad i en kastrull och placera den i ett vattenbad, som lätt kan göras genom att hälla ett lager grunt vatten i botten av en kastrull och sedan placera en mindre pan inuti. Därefter sätta grädde till kokpunkten, och häll den över chokladen bitar. Rör ihop tills helt blandat, häll i en stor skål, och placera i kylen för att svalna. I regel vill man en två till en andel av choklad med grädde. Den andra tekniken för att göra ganache börjar med 8 ounces (227 gram) av choklad, smält i ett vattenbad med en kopp ( 250 ml) grädde. Det choklad blandningen bör tillåtas svalna helt till rumstemperatur innan de släpps tillbaka i dubbel pannan och värmde igen. När chokladen värmas upp, rör i två matskedar (30 ml) i osaltat smör och rör tills den är helt smält innan man lägger blandningen i en skål och kyl den i kylskåpet.

sex till åtta timmar, kommer kärnan i din chokladtryffel vara redo att arbeta med. Använd en sked och händerna för att bilda små bollar. Det kan vara bra att tvätta händerna i iskallt vatten med jämna mellanrum och torka dem så att chokladen inte smälter lika lätt. Du kan rulla chokladtryffel i nötter, kakao, kanel, kokos eller andra ingredienser, eller så kan du doppa kulorna i en bassäng med tempererat choklad för att skapa ett hårt skal.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.