Hur kan jag göra Homemade Smör?

Så sent som för 80 år sedan, gjorde folk sitt eget smör för det mesta. Även om de flesta smör kannor har förpassats till museer och hörn kök dyrbara arvegods, är det fortfarande möjligt att göra hemgjord smör. Processen ser lite annorlunda, men grundidén är densamma.

Ställ först en gallon eller så av vatten kylning i frysen eller kylskåpet. Detta kommer att användas för att skölja den hemgjorda smöret senare. Heavy grädde eller vispgrädde, säljs oftast i pints, och detta kommer att göra gott för en start. För skaka metod Häll grädden i en glasburk eller plastburk med tättslutande lock. Behållaren ska vara ungefär halvfullt. Ett par av rena kulor kan placeras in i behållaren för att hjälpa till att snabba på processen, men var försiktig om du använder en glasburk. Kulorna kan bryta glaset. Nu börjar skaka. Variera hastighet och riktning, men hålla det. Detta projekt är för övrigt utmärkt för barngrupper. Varje elev får en sväng vid skaka burken, och när det blir runt i rummet, det brukar nästan vände till hemgjord smör. Små gula korn visas först, och sedan en klick smör bildar i burken. Vid denna tidpunkt, är det dags att sluta.

Om att göra hemgjorda smöret i en mixer eller matberedare eller med en mixer, går processen mycket snabbare än den halvtimme det tar att skaka det hand. Mixern eller processorn kan sättas på medellång hastighet tills kornen visas. Då hastigheten skall vändas till lågt tills klump av smör former. Detta tar fem till 10 minuter.

Efter smöret former, stam igenom cheesecloth, att få kärnmjölken ut. Lämnar kärnmjölk gör smöret härsknar snabbt. Det är där det kalla vattnet kommer in Varmvatten skulle smälta fettet. Häll över smöret, klämma i cheesecloth. Fortsätt att skölja och pressa-eller trycka smöret mot sidan av en skål med en träsked-tills vattnet rinner klart. Vad som återstår är hemgjord smör, precis som du hittar i mataffären. Hemgjord smör kan sedan användas precis som alla andra smör.

En halvliter vispgrädde kommer att ge cirka en halv kopp smör, eller ungefär en käpp. Det är i allmänhet ett mycket kostnadseffektivt sätt att få smör dessa dagar, men att göra hemlagad smör bedriver tillfredsställelsen att ha uträttat något bra för sig själv.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.