Hur kan jag förbereda Dungeness Crab?

Dungeness krabba är i säsong i nordvästra USA från mitten av november till juni, och äts med förtjusning i Kalifornien, Oregon och Washington, och transporteras till andra platser också. Den finaste krabba är fångad mellan november och mars, så försök att få kött i början av säsongen, om du kan. Köttet är rikt, kyndel, och så läcker att många människor tycker om att äta vanlig Dungeness krabba, men det finns en mängd goda förberedelser som görs bland annat sallader, smörgåsar, crabcakes och grytor skaldjur som cioppino. Det viktigaste att komma ihåg när du lagar mat Dungeness krabba är att köttet har en utmärkt och unik smak som inte ska överväldigas av andra ingredienser, mindre faktiskt är mer. Smaka på köttet slätt innan du lägger smaksättningar, och använda en lätt hand att klä krabba, vilket gör att dina gäster att verkligen smaka. Helst ska krabba kokas levande, så rent den när den kommer ut ur pannan eller ångaren genom att dela den på mitten och ta bort mittsektionen, tillsammans med skrapa bort gälarna på båda sidor.

Ångkokt krabba är en av de mest grundläggande förberedelser, tillsammans med kokt krabba. I båda fallen vill du börja med en levande, frisk krabba, för konsumenterna för blödiga för detta, Dungeness krabba finns förkokta på många marknader och längs kajer under kräftskivor. Ångande är ett utmärkt sätt att låta den känsliga smak av krabba att komma genom-ånga Dungeness krabban i cirka 15 minuter, eller tills det blir orange med matlagning. För en unik smak, du kan ånga krabbor i vitt vin eller skull. Koka krabba, kasta levande krabbor i kraftigt saltat kokande vatten och koka i ca 15 minuter. När kokar krabba, kan du koka också med smakämnen som lätt smak av köttet. I båda fallen omedelbart kyla krabba med kallt vatten eller is för att stoppa den från matlagning, att hålla köttet fuktig och anbud. När du har lagat krabbkött, har du ett urval av alternativ för det. Den mest grundläggande förberedelse är naturligtvis vanligt, men du kan också tjäna kött Dungeness krabba med uppvärmd vitlökssmör, aioli, sweet chilisås, eller annan liknande dippsåser som lyfter fram den stora smaken av kött. Dungeness krabba kan ätas varm eller kall, och många invånare i nordvästra USA vill packa in sina lunchboxes för dagtid snacking. Strimlad Dungeness krabba kan läggas till sallader och smörgåsar, eller kastas i en gryta med cioppino i slutet av tillagningen processen, så att köttet behåller konsistens och smak. Den kan också användas för att göra vunnit ton, rullar våren, och andra asiatiska rätter fusion.

En av de mest populära förberedelserna för Dungeness krabba är krabba kakor, som kombinera krabbkött med brödsmulor och kryddor. Milt smaksatta finmalt ströbröd såsom panko smulor är ett utmärkt val, och se till att inte använda för mycket, eftersom du vill att krabba kakor som smakar som krabba, inte bröd! Blanda krabbkött med ströbröd och tillsätt kryddor som grön lök, dill, gräslök, selleri, paprika, eller cajun kryddor till en sydlig känsla. Stek eller grilla den crabcakes och servera med en mild dippsåser och citron.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.