Hur kan jag Cook för Vegan gäster?

En liten andel av världens befolkning uppskattas till omkring två procent, är vegan. Veganer äter en kost utan animaliska produkter alls, och många veganer även fortsätta djurfria källor av kosmetika och kläder. Med veganer på middag kan vara skrämmande om du är van att bli starkt beroende av animaliska produkter för livsmedel källor. Med lite uppfinningsrikedom, kan du överraska och glädja vegan gäster med en fest som också kanske kan behaga aptit ditt kött ätande gäster. När du förbereder en vegan middag, finns det två primära vägar att ta. Den första är att göra en middag med falska animaliska produkter från soja, nötter eller vete. Flesta livsmedelsbutiker utföra sojaprodukter fashioned ska se ut och smaka som kalkon, korv, malet kött, och en mängd andra animaliska produkter. Ost och mjölk från soja och ett sortiment av nötter kan också erhållas. Din andra alternativet är att laga en middag utan tillnärmning av animaliska produkter, till exempel en vegan kinesisk eller indisk middag förlita sig på grönsaker och säd. Om du vill göra en middag som är välbekant för köttätare, kan du välja den falska kött rutten. Det är fullt möjligt att göra en helt vegan Thanksgiving måltid, till exempel, med några små förändringar. Tofurky eller en liknande produkt kan användas för en central del av måltiden, medan du kan göra potatismos med hjälp av en mutter mjölk och margarin. Sidor som grönsaker och tranbärssås kan enkelt och snabbt som vegan.

För vissa övergår veganer, kan en måltid med falska köttprodukter vara mycket välkommet. Många köttätare tycker sig också njuta approximationer av de animaliska produkter som de älskar, och middagen kan stimulera intresse och konversation samt vara näringsrik och välsmakande. Du kan få idéer från soja gången i affären, eller från webbplatser för företag som tillverkar konstgjorda köttprodukter. Du kan hitta dig själv förvånad över den rad av intressanta saker.

Ethnic mat utan animaliska produkter också har sin plats. Indien och Kina har en lång vegansk och vegetarisk historia som har resulterat i kreativa och läckra veganska rätter. Vegan kokböcker för dessa nationer är lätta att hitta, eller så kan du söka på Internet efter recept. Vegan indisk mat inbegriper vanligtvis färska grönsaker, protein i form av kikärter och korn som linser och ris. Många indiska bröd och bakverk från naan till samosas är också vegan, samtidigt som det är roligt att äta och göra. Traditionella kinesiska köket är starkt beroende av grönsaker både färska och betade tillsammans med sojaprodukter som tempeh och tofu.

Många veganer också kärlek efterrätt, och kommer verkligen uppskatta om du lämnar en. Många företag gör paketerade veganska efterrätter inklusive mejeri gratis glass och vegan bakverk, men du kan också göra dina egna. Många kokböcker och webbplatser specialiserade på vegansk dessert recept som du kan experimentera med under dagarna som leder till dina vegansk middag. På sommaren kan sorbet och färsk frukt är tillräckligt och mycket åtnjuter alla. Vid andra tillfällen kanske du vill experimentera med vegan bakning, som ersätter ett par enkla matlagning knep för animaliska produkter som traditionellt används i bakverk. Vegan kakor, muffins och kakor är alla läckra och smakrika: made skickligt, icke-veganer kanske inte ens märker skillnaden.

Vare sig du går traditionell eller etniska, det finns många alternativ för vegan gäster, och ett antal webbplatser för att inspirera dig om du har problem. Din fantasi är den enda begränsningen på veganska rätter. Din vegan gäster kommer att uppskatta dina ansträngningar, och kan även återgälda med en fest på deras hus också.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.