Hur gör jag Gratäng Dauphinois?

Gratäng Dauphinois kan göras med bara ett par ingredienser. Det är en potatis sida maträtt som har sitt ursprung i Dauphine, i Rhône-Alpes regionen i Frankrike. Skålen kallas också Gratäng Dauphinois och ibland gratinerad potatis. Denna rätt är också ofta kallas Scalloped Potatis, men det gjordes ursprungligen med havet pilgrimsmusslor. Gratinerad Dauphinois traditionellt görs med creme fraiche-en tung, lätt syrad grädde.

I fransk matlagning, Gratinerad beskriver tunna skivor ingredienser skiktad i en gräddsås. Au gratänger är stekt eller bakas och serveras i deras ugnsform. Vissa kockar debatt tillsats av ost Gratäng Dauphinois, medan andra håll att gruyèreost bör användas i skålen. Här är den grundläggande metoden för att Gratäng Dauphinois med gruyèreost:

1. Peel 3 medelstora potatis och skär i rundor som inte är för tjocka.
2. Grate 2 till 3 uns (56,7 till 85,1 g) gruyèreost.
3. Vispa ihop 2 koppar grädde och 2 ägg.
4. Placera hälften av potatisen i en smord gryta maträtt.
5. Strö potatisen i skålen med vitlök, salt och peppar och hälften av osten.
6. Upprepa steg 4 och 5.
7. Häll grädden och äggsmeten över potatisen.
8. Grädda i 350 ° grader Fahrenheit (176,7 ° C) tills potatisen är genomstekt.

Vissa kockar vill lägga till en nypa muskotnöt till varje lager. Toppen av Gratäng Dauphinois kan garneras med hackad färsk gräslök att lägga till färg och extra smak. Vissa människor vill lägga hackad vit lök istället för, eller utöver, osten i Gratäng Dauphinois, men det är inte brukligt. Receptet kan dubbleras eller ens tredubblats att tjäna på en stor tillställning. Många människor tycker att utelämna osten eftersom Gratäng Dauphinois serveras vanligtvis som en sida skålen till kyckling eller kött ändå. Om så är protein från Gruyère inte nödvändigt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.