Hur blir jag vegetarian?

Det enklaste och otvivelaktigt mest hälsosamma sättet att bli vegetarian är att göra en gradvis förändring i din kost under en tid. Genom att införliva ett bredare utbud av vegetariska livsmedel och sakta minskar kött, kan du bli vegetarian nästan utan att märka. Börja med att ersätta en vegetarisk middag per vecka under den första månaden. I den andra månaden, att göra det två middagar per vecka, i den tredje månaden, tre, och så vidare. Det är okej om det tar flera månader eller ännu längre tid att eliminera allt kött från kosten. Ett vanligt misstag folk gör när de försöker att bli vegetarian antar livsmedel de inte åtnjuter, tro hälsosam kost måste smaka illa och vara otillfredsställande. Denna strategi kommer inte att fungera för länge eftersom det kräver att eliminera Matglädje. Det viktiga är att prova många olika vegetariska mat och måltider, införliva dem du gillar. Som din kost successivt förändras över tiden, kommer dina smaklökar förändras också, åtrå hälsosammare mat. Ett problem som människor möter är inte att veta vad man ska äta istället för den vanliga köttbaserade fare. Tror att bli vegetarian du njuta "kanin mat, eller en diet med sallad och grönsaker. Medan grönsaker är en frisk del av kosten, gör det inte för majoriteten av den mest vegetarisk kost. Nyckeln till att förbli frisk är att äta en mängd olika livsmedel, inklusive fullkornsprodukter, baljväxter, soja eller produkter som tofu, färsk frukt, grönsaker och nötter.

Så låt oss sätta igång. Det första steget att bli vegetarian är att göra en lista över meatless rätter du redan har. Spaghetti med sås, aubergine parmesan, stek grönsaker, linssoppa och burritos Bean eller tostadas är bara några exempel.

Nästa anser rätter som kan lätt ändras genom att ersätta en soja-baserad produkt för köttet. Meatless alternativ är gjorda av Textur vegetabiliskt protein, är kryddad ordentligt och förkokt att simulera köttprodukter. De finns i frys och kyl del av många livsmedelskedjor och hälsokostbutiker, och kan gå från paket till potten, panorera eller mikrovågsugn.

Soy är en underbar mat att laga mat med, eftersom det absorberar smaker av andra ingredienser och har en mjuk konsistens. Prova chili recept med en meatless alternativ som MorningStar ® Crumbles, en soja produkt med smak och konsistens av stekt, vittrade sönder hamburgare. För stek recept som kräver biff strips, prova MorningStar Steak Strips. Istället för korv och hamburgare, ge soja hamburgare och hundar soja ett försök med alla de vanliga infästningar, från företag som Morningstar, Boca ®, and St Ives ®. Håll reda på dina modifierade recept genom att lägga till dem i listan.

Utöka dina val genom att prova nya vegetariska rätter. Ett sätt att göra detta på är att köpa en vegetarisk kokbok eller leta efter vegetariska recept på nätet. Sök efter rätter som innehåller favorit livsmedel. Var inte rädd för att säsong skålen lite annorlunda eller byta runt ingredienser för att få en smak du verkligen gillar. Var kreativ!

Bestäm att göra en ny måltid i veckan. Genom att prova nya rätter du kan hitta rätter du njuta av, att integrera dem i din kulinariska repertoar. För varje vegetariskt man anta, kommer du att reducera ditt intag av kött och samtidigt bygga en affinitet för nya, hälsosammare mat. Om du vill plocka upp ett paket indexkort och längst stillastående butiken, och skriv ner varje recept på sitt eget kort. Inkludera häfta recept i receptet rutan också. När du inte kan komma på någonting att göra, kan du bläddra igenom korten.

Efter ett par månader bör du ha ett växande antal nya vegetariska rätter du gillar. Börja ersätta fler och fler vegetariska måltider för kött-baserade måltider. Branch ut till lunch och frukost. Vissa företag gör substitut för korv och bacon. Om du äter lunch kött som Bologna och skivor kalkon, det finns många sojabaserad lunch "kött" alternativ. Kom ihåg att öka måltider med fräscha sallader, mellanmål på frukt och nötter, och drick mycket vatten. Om fysiskt möjligt, gå 30 minuter om dagen eller få någon annan form av motion, och titta på koffein och socker intaget.

När du söker efter en kokbok vara säker på att få en vegetarisk kokbok och inte en vegansk kokbok. En vegetarisk kost innehåller mejeriprodukter såsom ägg och ost. Medan en vegankost kan tom vara friskare, det är lättare att byta från en kött kost till en vegetarisk kost. Senare om du vill eliminera alla animaliska produkter, kommer det att bli lättare att gå till en vegansk kost när du har redan blivit en vegetarian. Som alltid, kontrollera med din läkare innan du påbörjar ett nytt regim.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.