Är råa cashewnötter giftiga Verkligen?

Om du inte råkar arbeta på ett cashew växt eller plocka cashewäpplen, är det inte troligt att du stöter på helt råa cashewnötter. Den så kallade rå Cashewnötter säljs i naturliga dagligvarubutiker är inte exakt rå, men istället är ångkokt. Det är så att den dubbla skal omger råa cashewnötter, som är tekniskt ett frö och inte en nöt, innehåller urushiol, ett harts som kan skapa stora hudutslag och kan vara giftiga vid förtäring.

Urushiol är samma kemikalie som finns i Poison Ivy, och det finns på bladen av cashew träd samt i den råa cashewnötter skal. Bearbetning av obehandlad cashewnötter kan vara en mödosam och mardrömslika eldprov, och människor som arbetar i fabriker cashewnötter behandling tenderar att uppvisa större allergiska mot cashewnötter skal över tiden. Det finns en hög förekomst av hudutslag bland människor som antingen skörd eller process råa cashewnötter. Ökad känslighet för urushiol kan leda till extrem allergisk reaktion när råa cashewnötter har förtärts, och alla som är allergiska mot Poison Ivy skulle kunna få en dödlig reaktion att äta riktigt råa cashewnötter.

Det är därför vi inte äter strikt råa cashewnötter. Även det "orostade" sorter ångade att släppa urushiol från nöt och göra den säker att äta. Visst har de råa Cashewnötter säljs som råvara har bearbetats för att avlägsna urushiol, så det finns ingen fara att äta dem. Eftersom nötter och frön går säkert beredd Cashewnötter orsaka faktiskt väldigt få allergier, särskilt jämfört med nötter som valnötter eller baljväxter som jordnötter. Den cashew träd är en New World mat, och det är verkligen ett bevis på genialitet New World tävlingar, att vi skulle äta "rå" cashewnötter. Någon gång, innan uthyrningen skrivna historia, folk Brasilien räknat ut att frukten omger cashew "nut" kan ätas, men tanken kunde inte. Dessutom var tidigt brasilianare kan förstå att muttern skulle kunna användas när ångkokt eller kokt. Detta kan ha varit ett försök och misstag process, med många människor blir sjuka genom fel testning, men det slutligen förde oss att åtnjuta en av de mest populära nötter, nu odlas på många platser i hela världen.

Även cashewnöts oljan från skalen är inte säkert att konsumera, men det har används. Det kan destilleras och användas till rad bromsar för att ge friktion, eller kan göra upp en av de plaster i epoxy ytskikt och beläggningar. Touching dessa utdrag från rå cashewnötter kan orsaka utslag, men detta är mindre vanligt, eftersom de oljor och hartser som tillverkas av dem genomgår omfattande bearbetning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.