Vilken var den första snabbmatsrestaurang?

White Castle restaurang i Wichita, Kansas är krediteras med att vara den första snabbmatsrestaurang, även om termen "fast food" användes inte när restaurangen öppnade 1921. Hamburgare själva var inte ens vanligt ätas eftersom de ansågs vara dålig kvalitet och ännu osäker. Billy Ingram och J. Walter Anderson, grundare av White Castle, skapat en efterfrågan på hamburgare och började många av de begrepp och konventioner som fortfarande används i snabbmatsindustrin idag. Innan White Castle och "snabbmat", hamburgare såldes främst på mässor och cirkusar och allmänheten tänkte på dem som billig mat av rester av kött, som ofta felaktigt tillagad. Ingram, tillsammans med Anderson, en kort-order kock som år 1916 kom upp med hamburgare.

Deras metoder förändrats allmänna opinionen hamburgare genom att låta kunderna titta på hamburgare görs. De kom upp med "5 hål" koncept där 5 hål bildades i varje bulle för att grundligt tillagning av köttet. Den uppmärksamhet på säkerheten hjälpte övertyga kunderna att prova hamburgare. Ingram och Anderson hävdade 5 hål också bättre smak. Den första White Castle hamburgare hade löken i kött och som de var små i storlek, var det vanligt att äta mer än en. White Castle var inte bara den första restaurangen att tjäna snabbmat, men också den förste att komma med en försäljning slogan för snabbmat: "Buy 'em av säcken. " Det var också den första snabbmat företagen att använda kuponger för att locka nya kunder.

Ingram och Anderson ville familjer att äta på deras restauranger, så de sätter kuponger i lokala tidningar för att locka dem och det fungerade. Den vita borgen namn och betoning på renlighet hjälpte också allmänheten att ändra sina tidigare åsikter hamburgare som orena och oönskade.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.