Vilka olika typer av ost?

"Cheese, härlig ost!" De flesta människor älskar ost, även i bitar eller remsor, eller smält på bröd för en grillad smörgås. Ost är en del av köket i nästan alla kulturer, och variationer på temat är legio.

Ost brukar delas in i fyra typer: mjuk, mjuk, halvhård och hård. Beteckningen avser mängden fukt i osten, som direkt påverkar dess struktur. Att göra ost är en gammal praxis, går tillbaka tusentals år, och hemmet osttillverkare kan oftast hitta recept på ost som hör till någon av de fyra kategorierna.

Mjukost inkluderar färskost, cream cheese, ricotta, brie, bleu, Roquefort, mozzarella, meunster och liknande ostar. Dessa ostar par i allmänhet bra med frukt eller kött, eller kan användas som frukosten ost i en omelett eller pasta fyllningar. De är vanligtvis milt smaksatt och mycket hög fuktighet.

amerikanska, Colby, co-jack och liknande ostar är i halvmjuk kategori. Dessa är något starkare i smak och täcker ett brett spektrum av användningsområden. Co-jack ost, en blandning av Colby och Monterey Jack, är en av de mest populära. Detta gör det möjligt skarpare smak av Colby att kombinera med mildare jack ost, och även smälter bättre än vanligt Colby. Grillade ostsmörgåsar ofta använder amerikanska ost, och mexikanska ostar såsom Asadero och Quesa Fresca blir allt mer populära.

Halvhård ost har en ännu kraftigare smak än halvmjuk, och är ofta ihopkopplade med frukt, som används på ost brickor och äts med kex. Ostar i denna kategori ingår cheddar, Provolone, Gouda, Jarlsberg och andra. Ost i denna kategori kan komma i en rökt sort. Rökt cheddar och Gouda är mycket vanliga. Mildare cheddar, gouda och Jarlsberg allt smälta väl, och kan användas i grytor eller som fyllning för kycklingbröst eller kotletter fläsk.

Hårda ostar innehåller parmesan, romano, Asiago, schweizisk, Gruyère och andra. Parmesan och Romano är mest bekant som den rivna pulver som används till toppen spaghetti, men de används också som tillbehör till frukt, vin, nötter och andra objekt förrätt. Swiss är en populär smörgås ost och smälter väl, till skillnad från vissa andra hårda ostar.

Ost är ett av de mest mångsidiga livsmedel kock arsenal. Det kan ge smak och textur till en maträtt-och kan även omfatta några misstag.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.