Vilka olika typer av meloner?

Meloner är söt ätliga frukter som tillhör jättepumpa familjen och är indelade i två kategorier: muskmelon och vattenmelon. Meloner har haft i tusentals år i många länder och tros ha sitt ursprung i Persien.

Muskmelon sorter har antingen kvittas hud, som Cantaloupes och jul meloner, eller slät hud, som honungsmelon och meloner Casaba. Andra muskmelons omfattar spanska, persiska, vinter och Crenshaw sorter. Alla muskmelons innehåller frön och har en ihålig center med fibermaterial. De varierar i färg, inklusive nyanser av gult, ljusgrönt, och orange. En sort eller någon annan är tillgänglig året runt, men muskmelons är mest gott under sensommaren och hösten. För att avgöra om en muskmelon är mogen, leta efter en viss mjukhet i blomändan och leta efter en söt doft. Mogna en melon, förvara i rumstemperatur och sedan förvaras kallt tills den ska användas. Att använda en melon, halvera och ta bort fröna.

Honeydew meloner är populära för användning i sallader, soppor, desserter och garnishes och är rika på vitamin C. En honungsmelon är slät och ovalt och har en blekt vit-gul kant och en söt smak. Välj en honungsdagg som är tung för sin storlek, normalt väger 4-8 pounds (1. 8-3. 6 kg). Att avgöra om en honungsmelon är mogen att röra se om huden känns lite rynkig. är den sanna formen av en cantaloupemelon odlas i Europa. American Cantaloupes faktiskt muskmelons med en grå hud och saftigt, orange, sött kött. Undvik att skära ut en cantaloupemelon tills du är klar att servera.

Andra former av muskmelons inkluderar Christmas eller Santa Claus melon. Dessa meloner, med gul-grön splotchy huden kallas så eftersom de topp i december. Winter meloner har en ljusgrön hud och serveras kokt, ibland i en soppa. Vintern melon smak som liknar en zucchini. En Casaba melon är rund och gul med djupa veck och har en smak som liknar en gurka.

Persisk melon har en ljusgrön kvittas hud och söt smak. Den Crenshaw eller Cranshaw, melon är en söt hybrid som har ett guld-grön kant och ljust orange kött. Spanska meloner är äggformade, gröna och räfflade och smak liknar Crenshaw meloner. Den melon sorter i vattenmelon kategori har i allmänhet mindre smak än muskmelons och en vattnig konsistens. Dessa meloner innehåller vitamin A och C och äts ensamma eller i frukt maträtter eller sallader. Vattenmeloner är tyngre än muskmelons, med en genomsnittlig vikt på 15-35 pounds (6. 8-15. 8 kg), och är hemma i Afrika. Vissa sorter är mycket mindre, lika stort som en cantaloupemelon. De mest populära valet av vattenmelon är grön eller grönaktigt grå och randiga, med blanka svarta kärnor. Köttet av vattenmelon kan variera från vitt eller gult till rosa eller röd. Fröna kan också variera i färg. Vattenmeloner kallad kärnfria ofta innehåller ett fåtal små, mjuka frön som är ätbara.

När du väljer en vattenmelon, leta efter en jämn, enhetlig svål och ett ihåligt ljud när de slog. Sök efter en tråkig, snarare än blankt, svål. Store uncut meloner i kylskåp eller annan sval plats. När klippa, snugly svepa överskotten i plast och används inom ett dygn.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.