Vilka olika typer av kaffe?

Kaffe har blivit den näst mest värdefulla som finns i världen efter oljan. Den har sitt ursprung i höglandet i Etiopien under den 15: e århundradet, och 125 miljoner människor i dag är beroende av kaffet för sin försörjning. Världsbanken uppskattar att närmare 500 miljoner människor är involverade i verksamheten, om man inkluderar personer som tillverkar kartong koppar. Kaffe har blivit big business, och med den senaste explosionen i caféer runt om i världen, visar det inga tecken på avmattning. Det finns många olika sorters kaffe finns från olika delar av världen. Det finns olika typer av stekar, cappuccino, lattes och den bästsäljande ögonblick. Det finns några tips att komma ihåg när du väljer kaffe.

Med snabbkaffe, kommer smak aldrig lika stark och intensiv som för riktigt kaffe. Instant kaffe är gjorda med en låggradig robusta , en typ av kaffebönor. Intensiv behandling eliminerar alla lukt eller smak som är förknippade med riktigt kaffe. Det har länge varit diskussioner om huruvida single origin kaffe är bättre än blandningar. Alpha bönor som har komplex är bäst bryggt ensam, men sämre bönor kan få en mer avrundad smak genom blandning. Blandningar smakar bättre när bryggts genom en espressomaskin. Detta snedvrider smaken och ökar surhetsgraden. Single ursprung är bäst bryggt med långsamma metoder som filter eller cafetieres.

Styrkan i din drink beror på hur mycket kaffe du använder när du gör det. En tesked i en liter vatten gör det svaga, åtta uns gör det starkt. Dark stekar öka bitter, bränd smaker, men inte nödvändigtvis ökar styrkan. En latte är en mycket populär dryck, men experterna är det faktiskt inte kaffe. Lattes finns inte i Italien, trots den italienska härledning av namnet. Namnet latte uppfanns i USA av leverantörer under 1980-talet. Det är huvudsakligen varm mjölk med en skvätt kaffe kastat i. I grund och botten vissa tror, det är kaffe för människor som inte gillar kaffe.

Kaffebönor odlas världen över. Höjden, klimat och jordmån ger varje böna sin egen speciella smak. I Etiopien, Yirgacheffe odlas på den högsta höjden i hela världen, 7. 000 m (2,13 km), och är en ovanligt bra komplement till curryrätter. Indonesien har Aged Sukawesi , em som lagras i Palm-halmtak lador under fuktiga förhållanden i flera år. Resultatet är en kraftig smak och en total avsaknad av syra.

Den dyraste Bean i världen produceras i Indonesien. Kallade Kopi Luak Det kostar $ 700 (USD) för ett kilo (2. £ 2) och har en smak som är omöjlig att imitera. Anledningen till detta är att Civet katten tuggar på mogna körsbär och sten, eller kaffebönor, det hämtas av jordbrukare när det har tagit sin naturliga genom katten. Bönan tvättas och rostade och den intensiva lukten av drycken kommer från mysk utsöndras av anala körtlar av katten. Detta är kanske inte den bästa drycken för en pick-me-up vid frukosten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.